Gepaneerd kabeljauwhaasje met geroosterde pastinaak en rode biet
Gepaneerd kabeljauwhaasje met geroosterde pastinaak en rode biet

Gepaneerd kabeljauwhaasje met geroosterde pastinaak en rode biet

40 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3109 kj
Energie 743 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 19.4 g
Vezel 11 g
Eiwit 28 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pastinaken en de bieten en snij in gelijke stukken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met de rozemarijn, de nootmuskaat, peper en zout. Rooster 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  4. Pel intussen de mandarijn en verdeel in partjes. Snij elk partje in 2. Hak de pistachenoten grof.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kabeljauwhaasjes aan beide kanten ± 3 à 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Leg er de gepaneerde kabeljauwhaasjes bij en werk af met partjes mandarijn en gehakte pistachenoten. Serveer met de tartaarsaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 40 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Schil de pastinaken en de bieten en snij in gelijke stukken. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met de rozemarijn, de nootmuskaat, peper en zout. Rooster 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven tot de groenten zacht en licht gekaramelliseerd zijn.

  4. Pel intussen de mandarijn en verdeel in partjes. Snij elk partje in 2. Hak de pistachenoten grof.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de gepaneerde kabeljauwhaasjes aan beide kanten ± 3 à 4 min. goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  6. Verdeel de geroosterde groenten over de borden. Leg er de gepaneerde kabeljauwhaasjes bij en werk af met partjes mandarijn en gehakte pistachenoten. Serveer met de tartaarsaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3109 kj
Energie 743 kcal
Vet 44.4 g
Verzadigd vet 4.4 g
Koolhydraat 52.3 g
Suiker 19.4 g
Vezel 11 g
Eiwit 28 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Central Valley Chili Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal