Gepaneerde scharfilet met tomatensalsa en krieltjes
Gepaneerde scharfilet met tomatensalsa en krieltjes

Gepaneerde scharfilet met tomatensalsa en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 11.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 24.5 g
Zout 2.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de citroen in 2. Snij er 4 schijfjes af en pers de rest.

  4. Pluk de waterkers.

  5. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. Kook de minikrieltjes 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Pel intussen de tomaten (geef eerst een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de tomaat, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water).

  10. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Doe in een kom en voeg de uitgelekte kappertjes en het citroensap toe. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  11. Smelt 1 eetl. kruidenboter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de scharfilets 2 min. aan elke kant.

  12. Meng de aardappelen met 1 eetl. kruidenboter en de waterkers.

  13. Afwerking:
  14. Leg de vis op de borden, lepel er wat tomatensalsa over en serveer met de krieltjes en een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de citroen in 2. Snij er 4 schijfjes af en pers de rest.

  4. Pluk de waterkers.

  5. Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. Kook de minikrieltjes 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  9. Pel intussen de tomaten (geef eerst een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de tomaat, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water).

  10. Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Doe in een kom en voeg de uitgelekte kappertjes en het citroensap toe. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en grof zeezout.

  11. Smelt 1 eetl. kruidenboter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de scharfilets 2 min. aan elke kant.

  12. Meng de aardappelen met 1 eetl. kruidenboter en de waterkers.

  13. Afwerking:
  14. Leg de vis op de borden, lepel er wat tomatensalsa over en serveer met de krieltjes en een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 564 kcal
Vet 24.2 g
Verzadigd vet 6 g
Koolhydraat 58.6 g
Suiker 11.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 24.5 g
Zout 2.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon

Bekijk het recept digitaal