- Bewaar

- Bewaar
Gepaneerde scharfilet met tomatensalsa en krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de citroen in 2. Snij er 4 schijfjes af en pers de rest.
-
Pluk de waterkers.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Kook de minikrieltjes 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Pel intussen de tomaten (geef eerst een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de tomaat, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water).
-
Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Doe in een kom en voeg de uitgelekte kappertjes en het citroensap toe. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Smelt 1 eetl. kruidenboter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de scharfilets 2 min. aan elke kant.
-
Meng de aardappelen met 1 eetl. kruidenboter en de waterkers.
-
Afwerking:
-
Leg de vis op de borden, lepel er wat tomatensalsa over en serveer met de krieltjes en een schijfje citroen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de citroen in 2. Snij er 4 schijfjes af en pers de rest.
-
Pluk de waterkers.
-
Wrijf de ongeschilde minikrieltjes goed schoon onder koud water.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Kook de minikrieltjes 15 à 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Pel intussen de tomaten (geef eerst een kruisvormige inkeping aan de onderkant van de tomaat, dompel ze 10 sec. onder in kokend water en laat daarna even afkoelen in koud water).
-
Snij de tomaten in 4, verwijder de pitjes en snij in blokjes. Doe in een kom en voeg de uitgelekte kappertjes en het citroensap toe. Meng er de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en grof zeezout.
-
Smelt 1 eetl. kruidenboter in een pan met antiaanbaklaag. Bak de scharfilets 2 min. aan elke kant.
-
Meng de aardappelen met 1 eetl. kruidenboter en de waterkers.
-
Afwerking:
-
Leg de vis op de borden, lepel er wat tomatensalsa over en serveer met de krieltjes en een schijfje citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Les Hauts Rocs A.O.P. Luberon