- Bewaar

- Bewaar
Griekse broodjes met Berloumi, courgette en tzatziki
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Kruid de helft van de olijfolie met peper en zout. Snij de grillkaas middendoor, zodat je 2 smallere plakken krijgt. Laat marineren in de gekruide olie.
-
Snij intussen de courgettes in de lengte in dunne plakken.
-
Snij de komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit. Rasp de rest boven een propere keukenhanddoek. Wring goed uit.
-
Maak de tzatziki: hak de dille fijn en meng de helft onder de yoghurt, samen met de geraspte komkommer en het diepgevroren knoflook. Voeg ook de rest van de olijfolie toe.
-
Snij de kerstomaten in 2 en snipper de sjalot fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Rooster de courgetteplakjes en de grillkaas 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bak de broodjes 1 min. mee.
-
Besmeer de broodjes met de tzatziki en beleg met enkele plakjes courgette en grillkaas. Werk af met de rest van de dille. Serveer met het tomatenslaatje.
Plan B bij slecht weer
Bak de courgettes en de kaas in een (grill)pan.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding in de keuken (20 min.)
-
Kruid de helft van de olijfolie met peper en zout. Snij de grillkaas middendoor, zodat je 2 smallere plakken krijgt. Laat marineren in de gekruide olie.
-
Snij intussen de courgettes in de lengte in dunne plakken.
-
Snij de komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit. Rasp de rest boven een propere keukenhanddoek. Wring goed uit.
-
Maak de tzatziki: hak de dille fijn en meng de helft onder de yoghurt, samen met de geraspte komkommer en het diepgevroren knoflook. Voeg ook de rest van de olijfolie toe.
-
Snij de kerstomaten in 2 en snipper de sjalot fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.
-
Bereiding op de barbecue (15 min.)
-
Rooster de courgetteplakjes en de grillkaas 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bak de broodjes 1 min. mee.
-
Besmeer de broodjes met de tzatziki en beleg met enkele plakjes courgette en grillkaas. Werk af met de rest van de dille. Serveer met het tomatenslaatje.
Plan B bij slecht weer
Bak de courgettes en de kaas in een (grill)pan.