Griekse broodjes met Berloumi, courgette en tzatziki
Griekse broodjes met Berloumi, courgette en tzatziki

Griekse broodjes met Berloumi, courgette en tzatziki

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 3987 kj
Energie 953 kcal
Vet 54 g
Verzadigd vet 31.9 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 18.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Kruid de helft van de olijfolie met peper en zout. Snij de grillkaas middendoor, zodat je 2 smallere plakken krijgt. Laat marineren in de gekruide olie.

  3. Snij intussen de courgettes in de lengte in dunne plakken.

  4. Snij de komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit. Rasp de rest boven een propere keukenhanddoek. Wring goed uit.

  5. Maak de tzatziki: hak de dille fijn en meng de helft onder de yoghurt, samen met de geraspte komkommer en het diepgevroren knoflook. Voeg ook de rest van de olijfolie toe.

  6. Snij de kerstomaten in 2 en snipper de sjalot fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  8. Rooster de courgetteplakjes en de grillkaas 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bak de broodjes 1 min. mee.

  9. Besmeer de broodjes met de tzatziki en beleg met enkele plakjes courgette en grillkaas. Werk af met de rest van de dille. Serveer met het tomatenslaatje.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de courgettes en de kaas in een (grill)pan.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (20 min.)
  2. Kruid de helft van de olijfolie met peper en zout. Snij de grillkaas middendoor, zodat je 2 smallere plakken krijgt. Laat marineren in de gekruide olie.

  3. Snij intussen de courgettes in de lengte in dunne plakken.

  4. Snij de komkommer in 2 en schraap er de zaadjes uit. Rasp de rest boven een propere keukenhanddoek. Wring goed uit.

  5. Maak de tzatziki: hak de dille fijn en meng de helft onder de yoghurt, samen met de geraspte komkommer en het diepgevroren knoflook. Voeg ook de rest van de olijfolie toe.

  6. Snij de kerstomaten in 2 en snipper de sjalot fijn. Meng onder elkaar en kruid met peper en zout.

  7. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  8. Rooster de courgetteplakjes en de grillkaas 2 à 3 min. aan elke kant op een matig warme barbecue. Bak de broodjes 1 min. mee.

  9. Besmeer de broodjes met de tzatziki en beleg met enkele plakjes courgette en grillkaas. Werk af met de rest van de dille. Serveer met het tomatenslaatje.

Tip
Plan B bij slecht weer

Bak de courgettes en de kaas in een (grill)pan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 3987 kj
Energie 953 kcal
Vet 54 g
Verzadigd vet 31.9 g
Koolhydraat 69.7 g
Suiker 18.1 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 43.4 g
Zout 4.7 g
natrium 1.9 g

Bekijk het recept digitaal