- Bewaar

- Bewaar
Hamrolletjes met witloof
Onze drankensuggesties
Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier Wijn The Royal Chenin Blanc W.O. Swartland - Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en kook de witloofstronken 20 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Schep het witloof uit de kookpot en laat met de punt naar onderen goed uitlekken.
-
Druk het vocht zo goed mogelijk uit het witloof met een lepel. Rol elk stronkje in een sneetje ham. Schik de rolletjes in een ovenschaal.
-
Maak de kaassaus: smelt de boter in een kookpot, roer er de bloem goed onder met een klopper en laat even drogen op het vuur.
-
Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Laat pruttelen tot je een mooi gebonden saus hebt. Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en laat smelten.
-
Neem van het vuur en meng er de eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de kaassaus over de hamrolletjes. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat enkele min. goudbruin kleuren onder de ovengrill.
-
Verwarm intussen de aardappelpuree (instructies: zie verpakking).
- Vervang het witloof door 4 Romeinse slaharten. Snij ze in de lengte in 2 en stoof ± 10 min. in 2 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Vervang de geraspte emmentaler dan door dezelfde hoeveelheid geraspte parmezaan. - Vervang de sneetjes gekookte ham door sneetjes gerookte zalm en de emmentaler door stukjes blauwgeaderde kaas of brie.
Onze drankensuggesties
Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier Wijn The Royal Chenin Blanc W.O. Swartland - Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Verwijder de harde kern van het witloof en kook de witloofstronken 20 min. afgedekt gaar in lichtgezouten water. Schep het witloof uit de kookpot en laat met de punt naar onderen goed uitlekken.
-
Druk het vocht zo goed mogelijk uit het witloof met een lepel. Rol elk stronkje in een sneetje ham. Schik de rolletjes in een ovenschaal.
-
Maak de kaassaus: smelt de boter in een kookpot, roer er de bloem goed onder met een klopper en laat even drogen op het vuur.
-
Voeg beetje bij beetje en al roerend de melk toe. Laat pruttelen tot je een mooi gebonden saus hebt. Voeg 1/3 van de geraspte kaas toe en laat smelten.
-
Neem van het vuur en meng er de eidooier onder. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
Giet de kaassaus over de hamrolletjes. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas. Laat enkele min. goudbruin kleuren onder de ovengrill.
-
Verwarm intussen de aardappelpuree (instructies: zie verpakking).
- Vervang het witloof door 4 Romeinse slaharten. Snij ze in de lengte in 2 en stoof ± 10 min. in 2 eetl. boter. Kruid met peper en zout. Vervang de geraspte emmentaler dan door dezelfde hoeveelheid geraspte parmezaan. - Vervang de sneetjes gekookte ham door sneetjes gerookte zalm en de emmentaler door stukjes blauwgeaderde kaas of brie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Paix Dieu Tripel Blond abdijbier Wijn The Royal Chenin Blanc W.O. Swartland - Zuid-Afrika