Havermoutpannenkoeken met amandeltoets
Havermoutpannenkoeken met amandeltoets

Havermoutpannenkoeken met amandeltoets

30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng de bloem met de havermout in een kom.

  2. Maak middenin een kuiltje en voeg de eieren en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.

  3. Giet er de amandelmelk bij en klop tot een gladde massa.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een koekenpan en roer onder het deeg.

  5. Smelt telkens 1 koffiel. boter in dezelfde koekenpan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide zijden.

  6. Serveer warm met ahornsiroop of Luikse perensiroop.

Tip

Voor een lactosevrije variant zonder boter: doe geen boter bij het deeg en bak de pannenkoeken telkens in 1 koffiel. arachideolie.

Combineer
  • Bereiding

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Meng de bloem met de havermout in een kom.

  2. Maak middenin een kuiltje en voeg de eieren en het zout toe. Roer alles goed door elkaar.

  3. Giet er de amandelmelk bij en klop tot een gladde massa.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een koekenpan en roer onder het deeg.

  5. Smelt telkens 1 koffiel. boter in dezelfde koekenpan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide zijden.

  6. Serveer warm met ahornsiroop of Luikse perensiroop.

Tip

Voor een lactosevrije variant zonder boter: doe geen boter bij het deeg en bak de pannenkoeken telkens in 1 koffiel. arachideolie.

Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Santos-Brasil

Bekijk het recept digitaal