- Bewaar

- Bewaar
Havermoutpannenkoekjes met appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 5 min.)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 8 schijven van 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met de melk. Meng er de havermout, de bloem en 1 snuifje zout onder.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de appelschijven aan beide kanten mooi goudbruin. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 koffiel. boter in dezelfde pan en leg 1 appelschijf in het midden van de pan. Giet voorzichtig 1 pollepel beslag over de appelschijf. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin, haal uit de pan en hou warm. Doe hetzelfde met de rest van de appelschijven.
-
Afwerking:
-
Besprenkel de pannenkoeken met de honing of de ahornsiroop.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(± 5 min.)
-
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 8 schijven van 1/2 cm dik.
-
Bereiding:
-
Klop de eieren los met de melk. Meng er de havermout, de bloem en 1 snuifje zout onder.
-
Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de appelschijven aan beide kanten mooi goudbruin. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 koffiel. boter in dezelfde pan en leg 1 appelschijf in het midden van de pan. Giet voorzichtig 1 pollepel beslag over de appelschijf. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin, haal uit de pan en hou warm. Doe hetzelfde met de rest van de appelschijven.
-
Afwerking:
-
Besprenkel de pannenkoeken met de honing of de ahornsiroop.