Havermoutpannenkoekjes met appel
Havermoutpannenkoekjes met appel

Havermoutpannenkoekjes met appel

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 55.3 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 5 min.)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 8 schijven van 1/2 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren los met de melk. Meng er de havermout, de bloem en 1 snuifje zout onder.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de appelschijven aan beide kanten mooi goudbruin. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Haal uit de pan.

  7. Smelt 1 koffiel. boter in dezelfde pan en leg 1 appelschijf in het midden van de pan. Giet voorzichtig 1 pollepel beslag over de appelschijf. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin, haal uit de pan en hou warm. Doe hetzelfde met de rest van de appelschijven.

  8. Afwerking:
  9. Besprenkel de pannenkoeken met de honing of de ahornsiroop.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (± 5 min.)

  3. Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij in 8 schijven van 1/2 cm dik.

  4. Bereiding:
  5. Klop de eieren los met de melk. Meng er de havermout, de bloem en 1 snuifje zout onder.

  6. Smelt 2 eetl. boter in een pan en bak de appelschijven aan beide kanten mooi goudbruin. Bestrooi met de rietsuiker en laat even karamelliseren. Haal uit de pan.

  7. Smelt 1 koffiel. boter in dezelfde pan en leg 1 appelschijf in het midden van de pan. Giet voorzichtig 1 pollepel beslag over de appelschijf. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi goudbruin, haal uit de pan en hou warm. Doe hetzelfde met de rest van de appelschijven.

  8. Afwerking:
  9. Besprenkel de pannenkoeken met de honing of de ahornsiroop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 21.6 g
Koolhydraat 55.3 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal