- Bewaar

- Bewaar
Pancakes met blauwe bessen
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een ruime mengkom. Maak een kuiltje in het midden.
-
Klop het ei los en meng met de melk. Giet in het kuiltje. Meng er geleidelijk aan de bloem onder met de klopper.
-
Smelt 1/3 van de boter in ee steelpan en meng onder het deeg samen met de helft van de blauwe bessen.
-
Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 3 à 4 pancakes (Ø 7 à 8 cm) ± 3 min. Draai om en laat nog eens 2 à 3 min. bakken tot de pancakes mooi goudbruin zijn. Schep op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Smelt de rest van de boter in de pan en bak opnieuw 3 à 4 pancakes.
-
Leg de pancakes in torentjes op de borden en verdeel er de rest van de blauwe bessen over. Werk af met de ahornsiroop.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Meng de bloem met het bakpoeder en het zout in een ruime mengkom. Maak een kuiltje in het midden.
-
Klop het ei los en meng met de melk. Giet in het kuiltje. Meng er geleidelijk aan de bloem onder met de klopper.
-
Smelt 1/3 van de boter in ee steelpan en meng onder het deeg samen met de helft van de blauwe bessen.
-
Smelt 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak 3 à 4 pancakes (Ø 7 à 8 cm) ± 3 min. Draai om en laat nog eens 2 à 3 min. bakken tot de pancakes mooi goudbruin zijn. Schep op een bord en hou warm onder aluminiumfolie.
-
Smelt de rest van de boter in de pan en bak opnieuw 3 à 4 pancakes.
-
Leg de pancakes in torentjes op de borden en verdeel er de rest van de blauwe bessen over. Werk af met de ahornsiroop.