American pancakes
American pancakes

American pancakes

20 min.
Ontbijt
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met het zout heel stijf.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder in een mengkom en voeg 2 dl melk toe.

  3. Klop de eidooiers samen met 2 dl melk tot een glad mengsel en meng het onder het bloemmengsel.

  4. Meng de opgeklopte eiwitten en de parelsuiker voorzichtig onder het deeg met een houten lepel.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 kl. boter in per pannenkoek. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 12 pancakes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop de eiwitten samen met het zout heel stijf.

  2. Meng de bloem met het bakpoeder in een mengkom en voeg 2 dl melk toe.

  3. Klop de eidooiers samen met 2 dl melk tot een glad mengsel en meng het onder het bloemmengsel.

  4. Meng de opgeklopte eiwitten en de parelsuiker voorzichtig onder het deeg met een houten lepel.

  5. Verhit een pan met antiaanbaklaag en smelt er ± 1/3 kl. boter in per pannenkoek. Schep 1 kleine pollepel beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi bedekt is. Bak de pannenkoek aan beide kanten goudbruin. Maak zo 12 pancakes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 149 kcal
Vet 4 g
Koolhydraat 22.6 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal