Heb je na Pasen nog restjes chocolade? Die werk je snel en eenvoudig weg: maak er een lekker dessert of tussendoortje mee. Probeer een van onze makkelijke tips of ga voluit voor onze recepten voor chocomousse, fondue, chocoladetaart en meer!
Tips voor restjes chocolade
Een overschotje chocolade wegwerken doe je zo:
- In een cake: breek de chocolade in stukjes en meng onder het cakebeslag.
- Chocoladesaus voor ijs: smelt de chocolade au bain-marie en roer er wat room onder.
- Chocoladelolly's: doe de gesmolten chocolade in een ijsblokjesvorm, duw er een houten stokje in en laat hard worden. Lekker in hete melk.
- Fruitbonbons of fruitlolly's: bedruppel stukjes fruit met gesmolten chocolade en laat hard worden. Of doop ze in de chocolade en duw er een houten stokje in.
- 'Bedelaartjes': verdeel de gesmolten chocolade in kleine hoopjes over een snijplank en wrijf wat open met de bolle kant van een lepel. Bestrooi met nootjes naar keuze, muesli, granola ... en laat hard worden.