Koude pasta-tonijnsalade
Koude pasta-tonijnsalade

Koude pasta-tonijnsalade

30 min.
Lunch
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 33.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng water aan de kook. Kook de eieren hard gedurende ± 10 min.

  3. Snij de eieren in partjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.

  5. Snij de komkommers in gelijke reepjes.

  6. Laat de maïs uitlekken.

  7. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in water met de bouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water om af te koelen en om te vermijden dat de pasta kleeft. Laat uitlekken.

  10. Meng de groenten en de tonijn onder de pasta en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Meng de mayonaise met de yoghurt en de peterselie. Meng de saus onder de pasta.

  12. Verdeel de partjes ei over de pastaschotel.

  13. Afwerking:
  14. Zet koud weg tot het opdienen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng water aan de kook. Kook de eieren hard gedurende ± 10 min.

  3. Snij de eieren in partjes.

  4. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij in stukjes.

  5. Snij de komkommers in gelijke reepjes.

  6. Laat de maïs uitlekken.

  7. Laat de tonijn uitlekken en maak los met een vork.

  8. Bereiding:
  9. Kook de pasta gaar in water met de bouillonblokjes (kooktijd: zie verpakking). Giet af en spoel onder koud stromend water om af te koelen en om te vermijden dat de pasta kleeft. Laat uitlekken.

  10. Meng de groenten en de tonijn onder de pasta en kruid naar smaak met peper en zout.

  11. Meng de mayonaise met de yoghurt en de peterselie. Meng de saus onder de pasta.

  12. Verdeel de partjes ei over de pastaschotel.

  13. Afwerking:
  14. Zet koud weg tot het opdienen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 508 kcal
Vet 11.7 g
Koolhydraat 66.8 g
Eiwit 33.5 g

Bekijk het recept digitaal