Lauwwarme salade met franceline-aardappelen en makreel
Lauwwarme salade met franceline-aardappelen en makreel

Lauwwarme salade met franceline-aardappelen en makreel

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2255 kj
Energie 539 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 22.3 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 20.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in 4. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Spoel intussen de maïs en rode bonen en laat uitlekken.

  3. Snij de rode ui in ringen. Snij de rode bieten en de radijzen in schijfjes. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Verwijder het vel van de gerookte makreel. Trek het vlees met een vork in stukken.

  5. Meng de zure room met de mierikswortel, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de aardappelen en de sla met de rode biet, de radijzen en de rode ui. Verdeel er de makreelstukjes over en bestrooi met de maïs, de rode bonen en de platte peterselie. Serveer met de mieriksworteldressing.

Tip
Nog een restje zure room en rode biet?

Combineer ze op een toastje, cracker of op brood of meng ze onder wat pasta. Heerlijk als lunch de dag nadien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in 4. Kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Spoel intussen de maïs en rode bonen en laat uitlekken.

  3. Snij de rode ui in ringen. Snij de rode bieten en de radijzen in schijfjes. Snipper de platte peterselie fijn.

  4. Verwijder het vel van de gerookte makreel. Trek het vlees met een vork in stukken.

  5. Meng de zure room met de mierikswortel, de honing en de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  6. Meng de aardappelen en de sla met de rode biet, de radijzen en de rode ui. Verdeel er de makreelstukjes over en bestrooi met de maïs, de rode bonen en de platte peterselie. Serveer met de mieriksworteldressing.

Tip
Nog een restje zure room en rode biet?

Combineer ze op een toastje, cracker of op brood of meng ze onder wat pasta. Heerlijk als lunch de dag nadien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2255 kj
Energie 539 kcal
Vet 24.8 g
Verzadigd vet 10.1 g
Koolhydraat 54.4 g
Suiker 22.3 g
Vezel 8.1 g
Eiwit 20.2 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Miguel Torres ‘Las Mulas’ Reserva Sauvignon Blanc D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal