Quinoaslaatje met gerookte makreel en rode biet
Quinoaslaatje met gerookte makreel en rode biet

Quinoaslaatje met gerookte makreel en rode biet

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2544 kj
Energie 608 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 30.4 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de walnootpitten grof. Vang het sap van de rode bieten op in een kom. Zet opzij en snij de rode bieten in blokjes.

  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Meng intussen de yoghurt met het sap van de rode biet. Kruid met peper en zout.

  4. Knip de tuinkers uit het bakje en snij de makreel in stukjes. Doe de slamix in een grote kom en meng er de quinoa, de stukjes rode biet, de makreel, de lente-uitjes en de walnootpitten onder. Werk af met de tuinkers en de yoghurtdressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de lente-uitjes fijn. Hak de walnootpitten grof. Vang het sap van de rode bieten op in een kom. Zet opzij en snij de rode bieten in blokjes.

  2. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Meng intussen de yoghurt met het sap van de rode biet. Kruid met peper en zout.

  4. Knip de tuinkers uit het bakje en snij de makreel in stukjes. Doe de slamix in een grote kom en meng er de quinoa, de stukjes rode biet, de makreel, de lente-uitjes en de walnootpitten onder. Werk af met de tuinkers en de yoghurtdressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2544 kj
Energie 608 kcal
Vet 31.2 g
Verzadigd vet 5.7 g
Koolhydraat 47 g
Suiker 11.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 30.4 g
Zout 1.3 g
natrium 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked sterk blond bier Wijn Cuvée Paul Blanc 75 cl

Bekijk het recept digitaal