Lentepasta met veggie stukjes en geroosterde kerstomaatjes
Lentepasta met veggie stukjes en geroosterde kerstomaatjes

Lentepasta met veggie stukjes en geroosterde kerstomaatjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Energie 2171 kj
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.8 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de kerstomaten in kleinere trosjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Voeg de takjes tijm, peper en zout toe. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (zie kooktijd op de verpakking). Giet af en zet opzij.

  5. Maak de witte beukenzwammen los van elkaar. Snij de bieslook fijn.

  6. Verhit de rest van de olijfolie op matig vuur in een grote pan. Bak de diepgevroren sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de vegetarische stukjes en de beukenzwammen toe en bak tot alles goudbruin is. Giet er het roomalternatief over en laat enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de pasta en het bieslook toe.

  8. Bak het hennepzaad heel kort in een andere pan.

  9. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de geroosterde kerstomaatjes. Bestrooi met het hennepzaad.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Verdeel de kerstomaten in kleinere trosjes over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie. Voeg de takjes tijm, peper en zout toe. Zet 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven.

  4. Kook intussen de pasta in lichtgezouten water (zie kooktijd op de verpakking). Giet af en zet opzij.

  5. Maak de witte beukenzwammen los van elkaar. Snij de bieslook fijn.

  6. Verhit de rest van de olijfolie op matig vuur in een grote pan. Bak de diepgevroren sjalot en het knoflook 1 min. Voeg de vegetarische stukjes en de beukenzwammen toe en bak tot alles goudbruin is. Giet er het roomalternatief over en laat enkele minuten sudderen. Kruid met peper en zout.

  7. Voeg de pasta en het bieslook toe.

  8. Bak het hennepzaad heel kort in een andere pan.

  9. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de geroosterde kerstomaatjes. Bestrooi met het hennepzaad.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 519 kcal
Energie 2171 kj
Vet 21.2 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 54.6 g
Suiker 5.4 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 23.8 g
Zout 1.6 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal