Pastagratin met vegan spekjes, witloof en oesterzwammen
Pastagratin met vegan spekjes, witloof en oesterzwammen

Pastagratin met vegan spekjes, witloof en oesterzwammen

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Energie 2891 kj
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 76.6 g
Suiker 6.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 32.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de witloofstronken in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het witloof in lange reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snipper het knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en roerbak het witloof samen met het knoflook en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Bestrooi met de tijmblaadjes.

  4. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Roer de vegan spekjes onder het witloof en overgiet met het roomalternatief. Laat nog 5 min. verder garen en kruid met peper en zout.

  6. Roer alles onder de tagliatelle en schep in een ovenschaal. Bestrooi met het alternatief voor geraspte kaas. Laat 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

Tip
Graag zin in andere paddenstoelen dan de oesterzwammen?

Vervang de oesterzwammen door kastanjechampignons, shiitakes, portobello's, wilde paddenstoelen of Eryngii (koningsoesterzwam). In de herfst en winter vind je bij ons ook originele mixen met seizoenspaddestoelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de witloofstronken in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het witloof in lange reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snipper het knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en roerbak het witloof samen met het knoflook en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Bestrooi met de tijmblaadjes.

  4. Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  5. Roer de vegan spekjes onder het witloof en overgiet met het roomalternatief. Laat nog 5 min. verder garen en kruid met peper en zout.

  6. Roer alles onder de tagliatelle en schep in een ovenschaal. Bestrooi met het alternatief voor geraspte kaas. Laat 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.

Tip
Graag zin in andere paddenstoelen dan de oesterzwammen?

Vervang de oesterzwammen door kastanjechampignons, shiitakes, portobello's, wilde paddenstoelen of Eryngii (koningsoesterzwam). In de herfst en winter vind je bij ons ook originele mixen met seizoenspaddestoelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 691 kcal
Energie 2891 kj
Vet 26.6 g
Verzadigd vet 7.2 g
Koolhydraat 76.6 g
Suiker 6.1 g
Vezel 8.6 g
Eiwit 32.2 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Bourgondië Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier

Bekijk het recept digitaal