- Bewaar

- Bewaar
Pastagratin met vegan spekjes, witloof en oesterzwammen
Onze drankensuggesties
Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Bourgondië Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het witloof in lange reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snipper het knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en roerbak het witloof samen met het knoflook en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Bestrooi met de tijmblaadjes.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Roer de vegan spekjes onder het witloof en overgiet met het roomalternatief. Laat nog 5 min. verder garen en kruid met peper en zout.
-
Roer alles onder de tagliatelle en schep in een ovenschaal. Bestrooi met het alternatief voor geraspte kaas. Laat 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.
Graag zin in andere paddenstoelen dan de oesterzwammen?
Vervang de oesterzwammen door kastanjechampignons, shiitakes, portobello's, wilde paddenstoelen of Eryngii (koningsoesterzwam). In de herfst en winter vind je bij ons ook originele mixen met seizoenspaddestoelen.
Onze drankensuggesties
Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Bourgondië Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
25 min.
-
Snij de witloofstronken in de lengte in 2 en verwijder de harde kern. Snij het witloof in lange reepjes. Scheur de oesterzwammen in reepjes. Snipper het knoflook fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een hoge braadpan en roerbak het witloof samen met het knoflook en de oesterzwammen 5 min. goudbruin. Bestrooi met de tijmblaadjes.
-
Kook intussen de tagliatelle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Roer de vegan spekjes onder het witloof en overgiet met het roomalternatief. Laat nog 5 min. verder garen en kruid met peper en zout.
-
Roer alles onder de tagliatelle en schep in een ovenschaal. Bestrooi met het alternatief voor geraspte kaas. Laat 2 à 3 min. gratineren onder de ovengrill.
Graag zin in andere paddenstoelen dan de oesterzwammen?
Vervang de oesterzwammen door kastanjechampignons, shiitakes, portobello's, wilde paddenstoelen of Eryngii (koningsoesterzwam). In de herfst en winter vind je bij ons ook originele mixen met seizoenspaddestoelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Coteaux Bourguignons A.O.P. Bourgondië Bier Martha Brown Eyes Sterk donker bier