Pastinaaksoep met rode bietjes en feta
Pastinaaksoep met rode bietjes en feta

Pastinaaksoep met rode bietjes en feta

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 13.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 6.4 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de pastinaken en de rode bieten en snij in stukken. Snij de ui en het knoflook in stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de pastinaken en de rode bieten 2 min. Voeg de bouillonblokjes toe en overgiet met het water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  4. Rooster intussen de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat even afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los. Hak de noten grof.

  5. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Snipper het bieslook fijn. Verdeel de soep over de borden en werk af met de feta, hazelnoten en bieslook.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Schil de pastinaken en de rode bieten en snij in stukken. Snij de ui en het knoflook in stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui, het knoflook, de pastinaken en de rode bieten 2 min. Voeg de bouillonblokjes toe en overgiet met het water. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  4. Rooster intussen de hazelnoten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat even afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los. Hak de noten grof.

  5. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout. Snipper het bieslook fijn. Verdeel de soep over de borden en werk af met de feta, hazelnoten en bieslook.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 201 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 3.1 g
Koolhydraat 21.6 g
Suiker 13.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 6.4 g
Zout 3 g

Bekijk het recept digitaal