Pepersteak met groentefrietjes en veldslaatje
Pepersteak met groentefrietjes en veldslaatje

Pepersteak met groentefrietjes en veldslaatje

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de knolselder, de wortel, de pastinaak en de zoete aardappel. Snij in frietjes.

  3. Schik de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper, zout en de marjolein. Bestrooi met het paneermeel en meng goed. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai in de helft van de baktijd eens om.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en de boter in een pan en bak de pepersteaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bak op een matig vuur verder naar smaak.

  5. Serveer met de slamix en de ketchup.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de knolselder, de wortel, de pastinaak en de zoete aardappel. Snij in frietjes.

  3. Schik de groentefrietjes op een bakplaat met bakpapier en besprenkel met 2/3 van de olijfolie. Kruid met peper, zout en de marjolein. Bestrooi met het paneermeel en meng goed. Zet 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. Draai in de helft van de baktijd eens om.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie en de boter in een pan en bak de pepersteaks 2 min. aan elke kant op een hoog vuur. Kruid met peper en zout en bak op een matig vuur verder naar smaak.

  5. Serveer met de slamix en de ketchup.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 418 kcal
Vet 17 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 23.7 g
Suiker 9.3 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 38.6 g
Zout 0.9 g

Bekijk het recept digitaal