Pita met kippenburger en gebakken aardappelpartjes
Pita met kippenburger en gebakken aardappelpartjes

Pita met kippenburger en gebakken aardappelpartjes

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Energie 3494 kj
Vet 42.7 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de rode ui in fijne ringen. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  3. Prak het vruchtvlees van de avocado grof en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Pers het knoflook en meng met de mayonaise, peper en zout.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelpartjes ± 10 min. goudbruin.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers 3 à 5 min. goudbruin aan één kant. Kruid met peper en zout. Draai om en leg op elke kippenburger 2 sneetjes pancetta. Laat nog 3 à 5 min. garen.

  7. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de ovengrill.

  8. Snij de pitabroodjes open en verdeel er de rucola over. Lepel er wat avocado op en steek er een kippenburger in. Lepel er een halve eetlepel knoflookmayonaise op en bestrooi met de tomatenblokjes, de rode ui en wat tuinkers. Serveer met de gebakken aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de rode ui in fijne ringen. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  3. Prak het vruchtvlees van de avocado grof en besprenkel met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Pers het knoflook en meng met de mayonaise, peper en zout.

  5. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de aardappelpartjes ± 10 min. goudbruin.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de kippenburgers 3 à 5 min. goudbruin aan één kant. Kruid met peper en zout. Draai om en leg op elke kippenburger 2 sneetjes pancetta. Laat nog 3 à 5 min. garen.

  7. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of onder de ovengrill.

  8. Snij de pitabroodjes open en verdeel er de rucola over. Lepel er wat avocado op en steek er een kippenburger in. Lepel er een halve eetlepel knoflookmayonaise op en bestrooi met de tomatenblokjes, de rode ui en wat tuinkers. Serveer met de gebakken aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Energie 3494 kj
Vet 42.7 g
Verzadigd vet 8.5 g
Koolhydraat 73.4 g
Suiker 8.7 g
Vezel 9.5 g
Eiwit 34.5 g
Zout 3.7 g
natrium 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rebel Local Sterk blond bier Wijn Chinon A.O.P. Domaine des Hardonnières

Bekijk het recept digitaal