Quinoaslaatje met radijs
Quinoaslaatje met radijs

Quinoaslaatje met radijs

30 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 40 g
Suiker 6.9 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 10 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snij de radijzen in schijfjes, de kerstomaten in 2 en de halve komkommer in blokjes.

  2. Snipper de halve ui fijn. Pers de citroen.

  3. Rits de blaadjes van de takjes munt en snipper fijn.

  4. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.

  5. Meng de quinoa, de munt en de ui onder de groenten. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng goed. Kruid met de komijn, peper en zout.

Tip
Wat geef je erbij?

Dit slaatje is lekker bij gebakken witte vis, gegrilde sardientjes of een gebakken geitenkaasje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Snij de radijzen in schijfjes, de kerstomaten in 2 en de halve komkommer in blokjes.

  2. Snipper de halve ui fijn. Pers de citroen.

  3. Rits de blaadjes van de takjes munt en snipper fijn.

  4. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.

  5. Meng de quinoa, de munt en de ui onder de groenten. Voeg de olijfolie en het citroensap toe en meng goed. Kruid met de komijn, peper en zout.

Tip
Wat geef je erbij?

Dit slaatje is lekker bij gebakken witte vis, gegrilde sardientjes of een gebakken geitenkaasje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 309 kcal
Vet 11.7 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 40 g
Suiker 6.9 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 10 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal