Quinoaslaatje met rode biet, mango, zeewierburger en feta
Quinoaslaatje met rode biet, mango, zeewierburger en feta

Quinoaslaatje met rode biet, mango, zeewierburger en feta

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2812 kj
Energie 672 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 17.7 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 24 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Doe de quinoa in een zeef en spoel onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de rode bieten uitlekken en snij in blokjes. Verkruimel de feta.

  3. Snipper het bieslook fijn en meng samen met de appelazijn onder 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Doe de quinoa in een ruime serveerschaal, voeg de sla toe en overgiet met de dressing. Meng goed door elkaar.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de zeewierburgers 2 min. aan elke kant. Snij in blokjes.

  6. Schik de mango en de rode bieten op het quinoaslaatje. Voeg de blokjes zeewierburger toe. Bestrooi met de studentenhaver en de feta. Serveer lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Doe de quinoa in een zeef en spoel onder koud water. Kook gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Schil intussen de mango en snij het vruchtvlees in blokjes. Laat de rode bieten uitlekken en snij in blokjes. Verkruimel de feta.

  3. Snipper het bieslook fijn en meng samen met de appelazijn onder 3/4 van de olijfolie. Kruid met peper en zout.

  4. Doe de quinoa in een ruime serveerschaal, voeg de sla toe en overgiet met de dressing. Meng goed door elkaar.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de zeewierburgers 2 min. aan elke kant. Snij in blokjes.

  6. Schik de mango en de rode bieten op het quinoaslaatje. Voeg de blokjes zeewierburger toe. Bestrooi met de studentenhaver en de feta. Serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2812 kj
Energie 672 kcal
Vet 36.9 g
Verzadigd vet 7 g
Koolhydraat 56.7 g
Suiker 17.7 g
Vezel 8.7 g
Eiwit 24 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Dordonia 24 I.G.P. Périgord Bier Hapkin BIPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal