Restaurantsteak en krieltjessalade met radijs en maïs
Restaurantsteak en krieltjessalade met radijs en maïs

Restaurantsteak en krieltjessalade met radijs en maïs

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 45.2 g
Zout 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2.

  2. Snij intussen de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm. Knip de tuinkers uit het bakje.

  3. Snij de radijzen in 4. Snij de sjalotten in ringen. Laat de maïs uitlekken.

  4. Leng de Boursin aan met 4 eetl. water en meng onder de krieltjes.

  5. Meng er de sjalotten, de radijzen, de komkommerblokjes, de maïs en de helft van de tuinkers onder.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de krieltjes bij en werk af met de rest van de tuinkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2.

  2. Snij intussen de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm. Knip de tuinkers uit het bakje.

  3. Snij de radijzen in 4. Snij de sjalotten in ringen. Laat de maïs uitlekken.

  4. Leng de Boursin aan met 4 eetl. water en meng onder de krieltjes.

  5. Meng er de sjalotten, de radijzen, de komkommerblokjes, de maïs en de helft van de tuinkers onder.

  6. Smelt de boter in een pan en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  7. Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de krieltjes bij en werk af met de rest van de tuinkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 587 kcal
Vet 22.8 g
Verzadigd vet 14.6 g
Koolhydraat 46.6 g
Suiker 7.3 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 45.2 g
Zout 1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal