- Bewaar

- Bewaar
Restaurantsteak en krieltjessalade met radijs en maïs
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2.
-
Snij intussen de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm. Knip de tuinkers uit het bakje.
-
Snij de radijzen in 4. Snij de sjalotten in ringen. Laat de maïs uitlekken.
-
Leng de Boursin aan met 4 eetl. water en meng onder de krieltjes.
-
Meng er de sjalotten, de radijzen, de komkommerblokjes, de maïs en de helft van de tuinkers onder.
-
Smelt de boter in een pan en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de krieltjes bij en werk af met de rest van de tuinkers.
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Wrijf de ongeschilde krieltjes schoon onder koud water en kook ± 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in 2.
-
Snij intussen de ongeschilde komkommer in de lengte in 4 en daarna in blokjes van 1 cm. Knip de tuinkers uit het bakje.
-
Snij de radijzen in 4. Snij de sjalotten in ringen. Laat de maïs uitlekken.
-
Leng de Boursin aan met 4 eetl. water en meng onder de krieltjes.
-
Meng er de sjalotten, de radijzen, de komkommerblokjes, de maïs en de helft van de tuinkers onder.
-
Smelt de boter in een pan en bak de steaks 3 à 4 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden. Geef er de krieltjes bij en werk af met de rest van de tuinkers.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Floreffe Tripel Blond abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc