Restaurantsteak met penne en romige groenten
Restaurantsteak met penne en romige groenten

Restaurantsteak met penne en romige groenten

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 78.1 g
Suiker 8.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 57.6 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Trek de beukenzwammen uit elkaar. Snipper het bieslook fijn. Rasp de parmezaan.

  3. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de beukenzwammen 2 à 3 min op een hoog vuur. Roer er het witloof onder en laat 3 min. mee bakken. Overgiet met de room en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  6. Meng de groenten onder de penne. Snij de steaks in schuine reepjes en verdeel samen met de penne over de borden. Leg het schijfje kruidenboter op het vlees. Bestrooi met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes. Trek de beukenzwammen uit elkaar. Snipper het bieslook fijn. Rasp de parmezaan.

  3. Kook de penne gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en bak de beukenzwammen 2 à 3 min op een hoog vuur. Roer er het witloof onder en laat 3 min. mee bakken. Overgiet met de room en meng er het bieslook onder. Kruid met peper en zout. Laat nog 5 min. sudderen op een zacht vuur.

  5. Smelt intussen de boter in een braadpan en bak de steaks 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet het vuur lager en laat verder garen naar smaak.

  6. Meng de groenten onder de penne. Snij de steaks in schuine reepjes en verdeel samen met de penne over de borden. Leg het schijfje kruidenboter op het vlees. Bestrooi met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 758 kcal
Vet 22.5 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 78.1 g
Suiker 8.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 57.6 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin Donker abdijbier Wijn Château Coufran A.O.P. Haut-Médoc

Bekijk het recept digitaal