Steak met frietjes, waterkersslaatje en homemade mayo
Steak met frietjes, waterkersslaatje en homemade mayo

Steak met frietjes, waterkersslaatje en homemade mayo

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 44.1 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Maak de mayonaise: klop de eidooier met de mosterd en de azijn. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blijf kloppen tot je een dikke saus hebt. Kruid met peper en zout.

  3. Scheur de sla in reepjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Meng onder elkaar samen met de preischeuten.

  4. Bak de frieten zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken op keukenpapier;

  5. Smelt intussen de boter in een pan en bak de restaurantsteaks 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  6. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik op de borden. Leg er de schijfjes boter van bij de steaks bovenop en serveer met de frietjes en de salade. Werk af met de mayonaise.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Maak de mayonaise: klop de eidooier met de mosterd en de azijn. Voeg de olie in een dun straaltje toe en blijf kloppen tot je een dikke saus hebt. Kruid met peper en zout.

  3. Scheur de sla in reepjes. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Meng onder elkaar samen met de preischeuten.

  4. Bak de frieten zoals aangegeven op de verpakking. Laat uitlekken op keukenpapier;

  5. Smelt intussen de boter in een pan en bak de restaurantsteaks 2 à 3 min. aan elke kant goudbruin op een hoog vuur. Zet het vuur lager en bak verder naar smaak. Kruid met peper en zout.

  6. Snij het vlees in schuine sneetjes en schik op de borden. Leg er de schijfjes boter van bij de steaks bovenop en serveer met de frietjes en de salade. Werk af met de mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 716 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 10.8 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 44.1 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugse Zot Dubbel Sterk donker bier Wijn Michel Torino Reserva Malbec Calchaquí Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal