Scampi's en asperges in milde kerrie
Scampi's en asperges in milde kerrie

Scampi's en asperges in milde kerrie

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 12.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Snipper de koriander grof.

  4. Snipper het bieslook fijn, u hebt 1 eetl. nodig.

  5. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en snij ze in 3 à 4 stukken. Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller (van onder de kop naar beneden).

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpan en doe er de stukken asperge in. Roer om en voeg de kokosmelk en de kerrie toe. Breng op smaak met peper, een weinig zout en 1/4 blokje visbouillon.

  8. Laat onafgedekt zachtjes sudderen gedurende 8 min.

  9. Voeg de scampi's toe, schep om en laat nog 4 à 5 min. zachtjes verder sudderen. Bind naar smaak lichtjes met sausbinder.

  10. Voeg het gesnipperde bieslook en de gesnipperde koriander toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Versier met wat grofgehakte koriander en geef er een minibroodje bij.

Tip

Kooktip Wil u zoveel mogelijk vooraf doen? Punt 1 en 2 kunnen gerust al enkele uren vooraf. Zo hebt u maar enkele minuutjes werk op het moment zelf.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Leg de scampi's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die erg bitter smaakt).

  3. Snipper de koriander grof.

  4. Snipper het bieslook fijn, u hebt 1 eetl. nodig.

  5. Laat diepgevroren asperges oppervlakkig ontdooien en snij ze in 3 à 4 stukken. Verse asperges schilt u eerst met een dunschiller (van onder de kop naar beneden).

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een kookpan en doe er de stukken asperge in. Roer om en voeg de kokosmelk en de kerrie toe. Breng op smaak met peper, een weinig zout en 1/4 blokje visbouillon.

  8. Laat onafgedekt zachtjes sudderen gedurende 8 min.

  9. Voeg de scampi's toe, schep om en laat nog 4 à 5 min. zachtjes verder sudderen. Bind naar smaak lichtjes met sausbinder.

  10. Voeg het gesnipperde bieslook en de gesnipperde koriander toe. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Versier met wat grofgehakte koriander en geef er een minibroodje bij.

Tip

Kooktip Wil u zoveel mogelijk vooraf doen? Punt 1 en 2 kunnen gerust al enkele uren vooraf. Zo hebt u maar enkele minuutjes werk op het moment zelf.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 183 kcal
Vet 12.2 g
Koolhydraat 5.8 g
Eiwit 12.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Michel Torino Torrontes Argentinië Argentijnse witte wijn van de plaatselijk heel populaire torrontesdruif. Bijzonder aromatische wijn: groene appel, citrus en rozen. Fijne en frisse smaak vol exotische toetsen. Wijn Tarapaca Sauvignon Blanc Chili Geurige en fruitige Chileense witte wijn, met een opwekkende frisheid.

Bekijk het recept digitaal