Spinazieburger met groene selder en volwaardige rijst
Spinazieburger met groene selder en volwaardige rijst

Spinazieburger met groene selder en volwaardige rijst

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 926 kcal
Energie 3874 kj
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 131.4 g
Suiker 11.2 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de selder in kleine blokjes en snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de ui en de selder 5 min. Overgiet met de tomatenstukjes en laat nog 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de spinazieburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de rijst over de borden en schep er de seldersaus over. Snij de spinazieburgers in 2 en schik naast de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij intussen de selder in kleine blokjes en snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verhit 1/4 van de olijfolie in een pan en stoof het knoflook, de ui en de selder 5 min. Overgiet met de tomatenstukjes en laat nog 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de spinazieburgers 3 à 5 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  6. Verdeel de rijst over de borden en schep er de seldersaus over. Snij de spinazieburgers in 2 en schik naast de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 926 kcal
Energie 3874 kj
Vet 33.1 g
Verzadigd vet 4 g
Koolhydraat 131.4 g
Suiker 11.2 g
Vezel 11.6 g
Eiwit 19.7 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Terre Siciliane I.G.T. Grecanico Inycon Sicilia - Italië Bier Leffe Bruin 0,0 % Alcoholvrij bier

Bekijk het recept digitaal