- Bewaar

- Bewaar
Steak met cambozolasaus en zuiderse salade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de rest in reepjes, samen met de ui. Snij de rode bieten in blokjes. Trek de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui ± 5 min. Kruid met de helft van de tijm, peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal de steaks uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Giet het overtollige vet uit de pan, voeg de room toe en warm zachtjes op. Roer de cambozola erdoor en laat smelten tot een gladde saus. Kruid met peper.
-
Meng de ui en paprika met de rucola. Verdeel over de borden en werk af met blokjes rode biet. Leg er een steak op, lepel de saus erover en werk af met de walnoten en de rest van de tijm. Serveer met de aardappelblokjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
45 min.
-
Snij de puntpaprika’s in de lengte in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten. Snij de rest in reepjes, samen met de ui. Snij de rode bieten in blokjes. Trek de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verhit 2/3 van de olijfolie in een pan en bak de paprika en de ui ± 5 min. Kruid met de helft van de tijm, peper en zout.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelblokjes 10 min. Kruid met peper en zout.
-
Smelt intussen de boter in een pan en bak de steaks 2 à 3 min aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal de steaks uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
-
Giet het overtollige vet uit de pan, voeg de room toe en warm zachtjes op. Roer de cambozola erdoor en laat smelten tot een gladde saus. Kruid met peper.
-
Meng de ui en paprika met de rucola. Verdeel over de borden en werk af met blokjes rode biet. Leg er een steak op, lepel de saus erover en werk af met de walnoten en de rest van de tijm. Serveer met de aardappelblokjes.