Stoofvlees op z'n vlaams
Stoofvlees op z'n vlaams

Stoofvlees op z'n vlaams

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 61.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien grof.

  3. Besmeer het sneetje brood met de mosterd.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgesneden uien bruin. Schep goed om, zodat ze niet verbranden.

  6. Schep de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  7. Bestrooi met de bloem en roer goed. Voeg de uien weer toe en kruid met peper en zout.

  8. Giet het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij en voeg de boterham met mosterd, de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 à 1 u. 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  9. Op het moment zelf (15 min.)
  10. Verwarm het stoofpotje 15 min. op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met gekookte aardappelen of frietjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uien grof.

  3. Besmeer het sneetje brood met de mosterd.

  4. Bereiding:
  5. Smelt 1 eetl. boter in een grote kookpot en bak de grofgesneden uien bruin. Schep goed om, zodat ze niet verbranden.

  6. Schep de uien uit de kookpot. Smelt opnieuw 1 eetl. boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees aan alle kanten goudbruin.

  7. Bestrooi met de bloem en roer goed. Voeg de uien weer toe en kruid met peper en zout.

  8. Giet het bier er voorzichtig langs de rand van de kookpot bij en voeg de boterham met mosterd, de tijm en de laurierblaadjes toe. Dek af en laat 1 u. 30 à 1 u. 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  9. Op het moment zelf (15 min.)
  10. Verwarm het stoofpotje 15 min. op een zacht vuur.

  11. Afwerking:
  12. Serveer met gekookte aardappelen of frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 441 kcal
Vet 11.8 g
Koolhydraat 15 g
Eiwit 61.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond Wijn Château Bellevue Figeac A.O.P. Saint-Emilion Grand Cru

Bekijk het recept digitaal