Vlaams stoofvlees
Vlaams stoofvlees

Vlaams stoofvlees

2 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Energie 2966 kj
Vet 24.7 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 8.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 64.2 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag vooraf (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
  2. Hak de uien grof.

  3. Smelt 1/3 van de boter in een grote kookpot en laat de uien kleuren. Roer goed, zodat ze niet verbranden. Schep de uien uit de pan.

  4. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten.

  5. Strooi er de bloem over en roer goed om. Voeg de uien weer toe en kruid met peper en zout.

  6. Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij en voeg de mosterd, een snuifje tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  7. De dag zelf (15 min.)
  8. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer goed.

  9. Bak intussen de frieten zoals aangegeven op de verpakking.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. De dag vooraf (15 min. + 1 u. 45 min. stoven)
  2. Hak de uien grof.

  3. Smelt 1/3 van de boter in een grote kookpot en laat de uien kleuren. Roer goed, zodat ze niet verbranden. Schep de uien uit de pan.

  4. Smelt de rest van de boter in dezelfde kookpot en bak het stoofvlees goudbruin aan alle kanten.

  5. Strooi er de bloem over en roer goed om. Voeg de uien weer toe en kruid met peper en zout.

  6. Giet het bier er langs de rand van de kookpot bij en voeg de mosterd, een snuifje tijm en de blaadjes laurier toe. Dek af en laat 1 u. 30 min. à 1 u. 45 min. stoven. Zet koel weg tot de volgende dag.

  7. De dag zelf (15 min.)
  8. Verwarm het stoofvlees 15 min. op een zacht vuur. Voeg de chocolade toe en laat smelten. Roer goed.

  9. Bak intussen de frieten zoals aangegeven op de verpakking.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 709 kcal
Energie 2966 kj
Vet 24.7 g
Verzadigd vet 13.8 g
Koolhydraat 42.7 g
Suiker 8.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 64.2 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les Hauts Rocs 'La Roubine' A.O.P. Côtes du Rhône Bier Leffe Winterbier Donker abdijbier

Bekijk het recept digitaal