Mosselen 'marinière'
Mosselen 'marinière'

Mosselen 'marinière'

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Energie 879 kj
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 1.5 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 22 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de uien in ringen en hak 3/4 van de peterselie grof. Snipper de rest fijn en hou apart. Verwijder de draden van de selder en snij in stukken? Snipper het bieslook fijn.

  3. Spoel de mosselen een paar keer om al het zand de verwijderen.

  4. Vul 2/3 van een grote kookpot met de mosselen. Leg er de ui, de selder, de grofgehakte peterselie en het laurierblaadje op en kruid met peper en zout. Laat 10 min. garen op een hoog vuur. Schud de mosselen af en toe op. Ze zijn gaar wanneer de schelpen mooi open zijn.

  5. Maak intussen het mosterdsausje: meng de dragonazijn, de fijngehakte peterselie en het bieslook onder de mosterd. Kruid met peper en zout. Serveer met de mosselen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Snij de uien in ringen en hak 3/4 van de peterselie grof. Snipper de rest fijn en hou apart. Verwijder de draden van de selder en snij in stukken? Snipper het bieslook fijn.

  3. Spoel de mosselen een paar keer om al het zand de verwijderen.

  4. Vul 2/3 van een grote kookpot met de mosselen. Leg er de ui, de selder, de grofgehakte peterselie en het laurierblaadje op en kruid met peper en zout. Laat 10 min. garen op een hoog vuur. Schud de mosselen af en toe op. Ze zijn gaar wanneer de schelpen mooi open zijn.

  5. Maak intussen het mosterdsausje: meng de dragonazijn, de fijngehakte peterselie en het bieslook onder de mosterd. Kruid met peper en zout. Serveer met de mosselen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Energie 879 kj
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 3.9 g
Koolhydraat 6.6 g
Suiker 1.5 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 22 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Semillon-Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal