Tiramisu
Tiramisu

Tiramisu

25 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 44.3 g
Eiwit 9.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 8 u. in de koelkast

    Zet koffie met 2 dl water (voor 4 personen) en de gemalen espressokoffie. Giet in een diep bord en voeg de amaretto toe. Laat afkoelen.

  2. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig.

  3. Doe de mascarpone, de suiker, het amandelaroma en 2 eidooiers in een hoge mengkom. Klop goed op tot een gladde massa.

  4. Klop de eiwitten in een andere kom heel stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. Schik 2 lagen boudoirs met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige schaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog).

  6. Lepel net zoveel koude koffie met amaretto over de boudoirs tot ze allemaal goed doordrongen zijn.

  7. Bestrijk de boudoirs met het mascarponemengsel en zet minstens 8 u. in de koelkast.

  8. Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 8 u. in de koelkast

    Zet koffie met 2 dl water (voor 4 personen) en de gemalen espressokoffie. Giet in een diep bord en voeg de amaretto toe. Laat afkoelen.

  2. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig.

  3. Doe de mascarpone, de suiker, het amandelaroma en 2 eidooiers in een hoge mengkom. Klop goed op tot een gladde massa.

  4. Klop de eiwitten in een andere kom heel stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel.

  5. Schik 2 lagen boudoirs met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige schaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog).

  6. Lepel net zoveel koude koffie met amaretto over de boudoirs tot ze allemaal goed doordrongen zijn.

  7. Bestrijk de boudoirs met het mascarponemengsel en zet minstens 8 u. in de koelkast.

  8. Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 31 g
Koolhydraat 44.3 g
Eiwit 9.5 g

Bekijk het recept digitaal