- Bewaar

- Bewaar
Tiramisu
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 8 u. in de koelkast
Zet koffie met 2 dl water (voor 4 personen) en de gemalen espressokoffie. Giet in een diep bord en voeg de amaretto toe. Laat afkoelen.
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig.
-
Doe de mascarpone, de suiker, het amandelaroma en 2 eidooiers in een hoge mengkom. Klop goed op tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten in een andere kom heel stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Schik 2 lagen boudoirs met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige schaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog).
-
Lepel net zoveel koude koffie met amaretto over de boudoirs tot ze allemaal goed doordrongen zijn.
-
Bestrijk de boudoirs met het mascarponemengsel en zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 8 u. in de koelkast
Zet koffie met 2 dl water (voor 4 personen) en de gemalen espressokoffie. Giet in een diep bord en voeg de amaretto toe. Laat afkoelen.
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten. Je hebt 2 eidooiers en 3 eiwitten nodig.
-
Doe de mascarpone, de suiker, het amandelaroma en 2 eidooiers in een hoge mengkom. Klop goed op tot een gladde massa.
-
Klop de eiwitten in een andere kom heel stijf en spatel voorzichtig onder het mascarponemengsel.
-
Schik 2 lagen boudoirs met de gesuikerde kant naar boven in een rechthoekige schaal (± 26 cm lang en 4 à 5 cm hoog).
-
Lepel net zoveel koude koffie met amaretto over de boudoirs tot ze allemaal goed doordrongen zijn.
-
Bestrijk de boudoirs met het mascarponemengsel en zet minstens 8 u. in de koelkast.
-
Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder.