Toast champignon
Toast champignon

Toast champignon

35 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 9.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in 4.

  3. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en scheur in stukjes.

  4. Snipper de blaadjes van de peterselie fijn.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de champignons en de oesterzwammen op een hoog vuur tot ze mooi bruin zijn.

  8. Voeg het fijngesnipperde knoflook en de sjalot toe. Laat 5 min. verder stoven op een zacht vuur.

  9. Rooster ondertussen de sneetjes toastbrood in de broodrooster.

  10. Meng 3/4 van de fijngesnipperde peterselie en de balsamicoazijn onder de champignons. Kruid met peper en zout en meng goed.

  11. Voeg de room toe en laat even doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een toast en verdeel er de champignons over. Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over.

Tip

- Vervang de champignons door boschampignons in het seizoen. - Maak deze toast champignon alleen met oesterzwammen of laat de oesterzwammen gewoon weg. - Laat eventueel de room weg voor een lichtere versie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snij ze in 4.

  3. Maak de oesterzwammen schoon met keukenpapier en scheur in stukjes.

  4. Snipper de blaadjes van de peterselie fijn.

  5. Snipper het knoflook en de sjalot fijn.

  6. Bereiding:
  7. Smelt de boter in een pan en bak de champignons en de oesterzwammen op een hoog vuur tot ze mooi bruin zijn.

  8. Voeg het fijngesnipperde knoflook en de sjalot toe. Laat 5 min. verder stoven op een zacht vuur.

  9. Rooster ondertussen de sneetjes toastbrood in de broodrooster.

  10. Meng 3/4 van de fijngesnipperde peterselie en de balsamicoazijn onder de champignons. Kruid met peper en zout en meng goed.

  11. Voeg de room toe en laat even doorkoken.

  12. Afwerking:
  13. Leg op elk bord een toast en verdeel er de champignons over. Strooi er de rest van de fijngesnipperde peterselie over.

Tip

- Vervang de champignons door boschampignons in het seizoen. - Maak deze toast champignon alleen met oesterzwammen of laat de oesterzwammen gewoon weg. - Laat eventueel de room weg voor een lichtere versie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 238 kcal
Vet 14.1 g
Koolhydraat 20.6 g
Eiwit 9.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Bourgogne A.O.P. `Les Cailloux' Chardonnay - Albert Bichot Signature du Cléray - Chenin Blanc A.O.P. Anjou

Bekijk het recept digitaal