Tomatencassoulet met spiering, worst en rapen
Tomatencassoulet met spiering, worst en rapen

Tomatencassoulet met spiering, worst en rapen

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 18.1 g
Vezel 13 g
Eiwit 41.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Schil de rapen en de wortelen en snij in hapklare stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de worsten in stukken en de spieringen in 2. Snipper de peterselie fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de worsten en de spieringen 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de wortelen en de rapen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de gestoofde groenten in een kookpot en voeg de spiering, de bonen, de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en kruid met de Provençaalse kruiden.

  6. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Voeg de frankfurterworsten toe. Dek af en laat nog 10 min. sudderen.

  7. Serveer de cassoulet met de gekookte aardappelen. Bestrooi met de peterselie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Spoel de bonen onder koud water en laat uitlekken. Schil de rapen en de wortelen en snij in hapklare stukken. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de worsten in stukken en de spieringen in 2. Snipper de peterselie fijn.

  3. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de worsten en de spieringen 2 min. aan elke kant. Haal uit de pan.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de wortelen en de rapen toe en laat 2 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  5. Doe de gestoofde groenten in een kookpot en voeg de spiering, de bonen, de tomatenpuree en de tomatenstukjes toe. Verkruimel er het halve bouillonblokje boven en kruid met de Provençaalse kruiden.

  6. Breng aan de kook en laat 15 min. sudderen. Voeg de frankfurterworsten toe. Dek af en laat nog 10 min. sudderen.

  7. Serveer de cassoulet met de gekookte aardappelen. Bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Energie 2615 kj
Vet 23.4 g
Verzadigd vet 8.3 g
Koolhydraat 55.3 g
Suiker 18.1 g
Vezel 13 g
Eiwit 41.4 g
Zout 3.2 g
natrium 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Westmalle Dubbel donker trappistenbier Wijn Tarapacá Merlot 2020 D.O. Central Valley Chili

Bekijk het recept digitaal