Trio van vis in de wok met venkel
Trio van vis in de wok met venkel

Trio van vis in de wok met venkel

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 30.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine stukken. - Snij de lente-uitjes in ringen. - Schil de gember en rasp fijn. - Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de vis goudbruin aan alle kanten. Haal uit de wok.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel en de lente-uitjes ± 5 min. beetgaar.

  6. Voeg de geraspte gember, de visfond en de kokosmelk toe en laat even doorkoken. Doe er de stukken vis weer bij.

  7. Voeg ten slotte het diepgevroren bieslook en de plakjes appel toe. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.) - Laat de vis oppervlakkig ontdooien en dep droog. - Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij in kleine stukken. - Snij de lente-uitjes in ringen. - Schil de gember en rasp fijn. - Snij de ongeschilde appel in dunne plakjes.

  3. Bereiding:
  4. Verhit 2 eetl. olijfolie in een wok en roerbak de vis goudbruin aan alle kanten. Haal uit de wok.

  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in dezelfde wok en roerbak de venkel en de lente-uitjes ± 5 min. beetgaar.

  6. Voeg de geraspte gember, de visfond en de kokosmelk toe en laat even doorkoken. Doe er de stukken vis weer bij.

  7. Voeg ten slotte het diepgevroren bieslook en de plakjes appel toe. Kruid met zwarte peper en zeezout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer met rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 22.4 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 30.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chablis A.O.P. La Jouchère - Michel Laroche

Bekijk het recept digitaal