Varkenshaasje met geroosterde groenten en minikrieltjes
Varkenshaasje met geroosterde groenten en minikrieltjes

Varkenshaasje met geroosterde groenten en minikrieltjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2117 kj
Energie 506 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 48.2 g
Suiker 6.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 33.9 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en Snij de harde uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1/3 van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Schik het varkenshaasje en de tapastomaten tussen de krieltjes. Zet nog ± 20 min. in de oven.

  8. Haal het varkenshaasje uit de ovenschaal en snij in schuine plakjes. Meng de pesto, de boontjes en de rucola onder de krieltjes en tomaten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 20 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en Snij de harde uiteinden van de prinsessenbonen.

  4. Doe de krieltjes in een ovenschaal en meng er 1/3 van de olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Kook intussen de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  7. Schik het varkenshaasje en de tapastomaten tussen de krieltjes. Zet nog ± 20 min. in de oven.

  8. Haal het varkenshaasje uit de ovenschaal en snij in schuine plakjes. Meng de pesto, de boontjes en de rucola onder de krieltjes en tomaten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2117 kj
Energie 506 kcal
Vet 16.9 g
Verzadigd vet 3.3 g
Koolhydraat 48.2 g
Suiker 6.8 g
Vezel 12.7 g
Eiwit 33.9 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Primitivo di Manduria D.O.C. Palemarino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal