Wintersalade met mozzarella, witloof, appel en noten
Wintersalade met mozzarella, witloof, appel en noten

Wintersalade met mozzarella, witloof, appel en noten

15 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 15.1 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 18.1 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de onderkant van de witloofstronken en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Snij de stronken in dunne reepjes.

  3. Snij de ongeschilde appelen in dunne partjes. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de appelschijfjes toe en bak ze ongeveer 2 min. Hou opzij.

  4. Verhit een pan op een middelhoog vuur en voeg de studentenhaver toe, rooster 2 min. al roerend.

  5. Leg de veldsla en de witloofreepjes op een grote schaal. Verdeel er de gebakken appelschijfjes en mozzarella over. Bestrooi met de geroosterde noten.

  6. Meng in een klein kommetje de olijfolie, de balsamicoazijn, honing, peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.

Tip
Variant

Ook lekker met burrata.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min.
  2. Snij de onderkant van de witloofstronken en verwijder eventueel de buitenste bladeren. Snij de stronken in dunne reepjes.

  3. Snij de ongeschilde appelen in dunne partjes. Smelt de boter in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de appelschijfjes toe en bak ze ongeveer 2 min. Hou opzij.

  4. Verhit een pan op een middelhoog vuur en voeg de studentenhaver toe, rooster 2 min. al roerend.

  5. Leg de veldsla en de witloofreepjes op een grote schaal. Verdeel er de gebakken appelschijfjes en mozzarella over. Bestrooi met de geroosterde noten.

  6. Meng in een klein kommetje de olijfolie, de balsamicoazijn, honing, peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.

Tip
Variant

Ook lekker met burrata.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 379 kcal
Energie 1586 kj
Vet 25.9 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 16.3 g
Suiker 15.1 g
Vezel 4.4 g
Eiwit 18.1 g
Zout 0.4 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Cetus Reserve Chardonnay W.O. Robertson - Zuid-Afrika Bier Tongerlo Lux Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal