Winterse salade met perzik en geitenkaas
Winterse salade met perzik en geitenkaas

Winterse salade met perzik en geitenkaas

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Energie 3293 kj
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 69.4 g
Suiker 13.7 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 32.7 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Giet over de couscous in een grote kom. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  2. Laat intussen de perziken uitlekken, maar bewaar de helft van de siroop. Snij de geitenkaas in plakjes en trek de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes. Snij de ongeschilde appel in dunne partjes. Meng het witloof en de appel onder de veldsla.

  4. Rooster de walnoten 5 min. goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak grof.

  5. Maak de dressing: meng de olijfolie en de balsamicoazijn onder de perzikensiroop. Kruid met peper en zout.

  6. Maak de couscous los met een vork en schep op de borden. Schik er de witloofsalade bij en verdeel er de perzik en geitenkaas over. Werk af met de walnoten, tijm en dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Breng 400 ml water met het bouillonblokje aan de kook. Giet over de couscous in een grote kom. Dek af en laat 10 min. zwellen.

  2. Laat intussen de perziken uitlekken, maar bewaar de helft van de siroop. Snij de geitenkaas in plakjes en trek de blaadjes van de takjes tijm.

  3. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in reepjes. Snij de ongeschilde appel in dunne partjes. Meng het witloof en de appel onder de veldsla.

  4. Rooster de walnoten 5 min. goudbruin in een pan zonder vetstof. Hak grof.

  5. Maak de dressing: meng de olijfolie en de balsamicoazijn onder de perzikensiroop. Kruid met peper en zout.

  6. Maak de couscous los met een vork en schep op de borden. Schik er de witloofsalade bij en verdeel er de perzik en geitenkaas over. Werk af met de walnoten, tijm en dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 787 kcal
Energie 3293 kj
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 17.2 g
Koolhydraat 69.4 g
Suiker 13.7 g
Vezel 5.5 g
Eiwit 32.7 g
Zout 3.6 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Duc De Lerme Chardonnay-Viognier I.G.P. Pays d'Oc Bier La Cambre IPA Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal