Wok met varkensvlees, paprika en oosterse kokossaus
Wok met varkensvlees, paprika en oosterse kokossaus

Wok met varkensvlees, paprika en oosterse kokossaus

30 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Energie 2895 kj
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 62.4 g
Suiker 9.3 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 29.9 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Laat de diepgevroren edamamebonen oppervlakkig ontdooien.

  2. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij het vlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Haal de edamamebonen uit de peultjes. Laat de sojascheuten uitlekken.

  5. Verhit de olie in een wok en voeg het vlees en de paprikablokjes toe. Bak ongeveer 5 min. op een hoog vuur. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Haal uit de wok en hou apart.

  6. Giet de kokosmelk in de wok en voeg de sojascheuten en de edamamebonen toe. Laat nog even opwarmen.

  7. Serveer de rijst in diepe kommetjes samen met de paprika’s en het vlees. Werk af met kokossaus en de groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Laat de diepgevroren edamamebonen oppervlakkig ontdooien.

  2. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  3. Snij het vlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten uit de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  4. Haal de edamamebonen uit de peultjes. Laat de sojascheuten uitlekken.

  5. Verhit de olie in een wok en voeg het vlees en de paprikablokjes toe. Bak ongeveer 5 min. op een hoog vuur. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout. Haal uit de wok en hou apart.

  6. Giet de kokosmelk in de wok en voeg de sojascheuten en de edamamebonen toe. Laat nog even opwarmen.

  7. Serveer de rijst in diepe kommetjes samen met de paprika’s en het vlees. Werk af met kokossaus en de groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Energie 2895 kj
Vet 34.8 g
Verzadigd vet 16.4 g
Koolhydraat 62.4 g
Suiker 9.3 g
Vezel 5.2 g
Eiwit 29.9 g
Zout 1.8 g
natrium 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn By Barthès 'Prestige' A.O.P. bandol Bier LeFort Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal