Pittige veggiewok met kokos en Chinese groenten
Pittige veggiewok met kokos en Chinese groenten

Pittige veggiewok met kokos en Chinese groenten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Energie 2510 kj
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 16.5 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 17.9 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper het knoflook en de gember fijn. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij de rest in dunne ringetjes. Snij de kastanjechampignons in 4 en snipper de lente-uitjes fijn (hou een beetje groen opzij voor de afwerking).

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het knoflook, de gember en de pepertjes 1 min. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 min.

  5. Voeg de diepgevroren groentemix toe en overgiet met de kokosmelk, de sriracha en de sojasaus. Laat nog 5 à 7 min. garen.

  6. Hak intussen de pinda’s grof. Bestrooi het wokgerecht vlak voor het serveren met de pinda’s en wat groen van de lente-ui.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Snipper het knoflook en de gember fijn. Verwijder de pitjes uit de pepertjes en snij de rest in dunne ringetjes. Snij de kastanjechampignons in 4 en snipper de lente-uitjes fijn (hou een beetje groen opzij voor de afwerking).

  3. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd : zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de rijstolie in een wok en bak het knoflook, de gember en de pepertjes 1 min. Voeg de champignons en de lente-uitjes toe en bak nog 3 min.

  5. Voeg de diepgevroren groentemix toe en overgiet met de kokosmelk, de sriracha en de sojasaus. Laat nog 5 à 7 min. garen.

  6. Hak intussen de pinda’s grof. Bestrooi het wokgerecht vlak voor het serveren met de pinda’s en wat groen van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Energie 2510 kj
Vet 25.3 g
Verzadigd vet 8.8 g
Koolhydraat 71.4 g
Suiker 16.5 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 17.9 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Gris ‘Sélection du Sommelier’ A.O.P. Alsace Wolfberger Bier Jack's Precious IPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal