Zalmtartaar met druiven en avocado
Zalmtartaar met druiven en avocado

Zalmtartaar met druiven en avocado

40 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken zalm volledig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snij de witte druiven in 4.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Pers de limoen.

  6. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Meng de zalmblokjes met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Snij de avocado in blokjes.

  10. Meng de olijfolie, de avocadoblokjes, de druiven en het bieslook onder de zalm. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de zalmtartaar over bordjes en schik er de waterkers rond. Geef er een stukje geroosterd brood of stokbrood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de stukken zalm volledig ontdooien en dep droog. Snij in blokjes van 1/2 cm.

  3. Snij de witte druiven in 4.

  4. Snipper het bieslook fijn.

  5. Pers de limoen.

  6. Verwijder de grove stelen van de waterkers.

  7. Bereiding:
  8. Meng de zalmblokjes met het limoensap. Breng op smaak met peper en zout. Laat 30 min. marineren in de koelkast.

  9. Snij de avocado in blokjes.

  10. Meng de olijfolie, de avocadoblokjes, de druiven en het bieslook onder de zalm. Kruid naar smaak bij met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de zalmtartaar over bordjes en schik er de waterkers rond. Geef er een stukje geroosterd brood of stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 360 kcal
Vet 28.6 g
Koolhydraat 9.6 g
Eiwit 16.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Les 4 Pierres Colombard-Chardonnay I.G.P. Côtes de Gascogne Wijn Trumpeter Viognier-Chardonnay Rutini - Mendoza Argentinië

Bekijk het recept digitaal