Kip kerrie met ananas en appel

Kip kerrie met ananas en appel

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 32.1 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met de helft van de kokosmelk (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en bak de appel 3 min. lichtbruin. Voeg de ananas toe en bak nog 1 min. Overgiet met de kerriesaus en de rest van de kokosmelk en laat 4 à 5 min. sudderen.

  3. Snipper intussen de koriander fijn en voeg toe aan de saus.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de kippenblokjes 7 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden, schep er de rijst naast en lepel er de saus over.

Tip
Mealprepping

Dit gerecht kan je volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf moet je het alleen nog opwarmen.

Extra snel aan tafel?

Gebruik gevogeltereepjes voor de wok uit de diepvries.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water met de helft van de kokosmelk (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Smelt intussen de helft van de boter in een kookpot en bak de appel 3 min. lichtbruin. Voeg de ananas toe en bak nog 1 min. Overgiet met de kerriesaus en de rest van de kokosmelk en laat 4 à 5 min. sudderen.

  3. Snipper intussen de koriander fijn en voeg toe aan de saus.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de kippenblokjes 7 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Verdeel over de borden, schep er de rijst naast en lepel er de saus over.

Tip
Mealprepping

Dit gerecht kan je volledig vooraf klaarmaken. Op het moment zelf moet je het alleen nog opwarmen.

Extra snel aan tafel?

Gebruik gevogeltereepjes voor de wok uit de diepvries.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 549 kcal
Energie 2297 kj
Vet 20.6 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 57.5 g
Suiker 32.1 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 30.6 g
Zout 2.1 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Capitainerie Viognier Blanc I.G.P. Pays d'Oc Bier Desperados Tropical Gearomatiseerd bier met aguardiente

Bekijk het recept digitaal