Oosterse gehakt Parmentier
Oosterse gehakt Parmentier

Oosterse gehakt Parmentier

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Energie 2929 kj
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 60.9 g
Suiker 14.7 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 35.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper de ui fijn. Snij de wortelen en de pastinaken in blokjes van 1/2 cm. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de wortel- en pastinaakblokjes toe en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  4. Doe er het gehakt, de rozijnen, de ras el hanout en de komijn bij. Maak het gehakt los met een vork. Laat nog 15 min. stoven, tot het gehakt en de groenten gaar zijn.

  5. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de hummus en de rest van de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de gehaktmengeling over een ovenschaal en bedek met de puree. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Tip

Je maakt van deze parmentier makkelijk een vegetarisch gerecht door het gehakt te vervangen door een vegetarisch alternatief.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snipper de ui fijn. Snij de wortelen en de pastinaken in blokjes van 1/2 cm. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en bak de ui glazig. Voeg de wortel- en pastinaakblokjes toe en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  4. Doe er het gehakt, de rozijnen, de ras el hanout en de komijn bij. Maak het gehakt los met een vork. Laat nog 15 min. stoven, tot het gehakt en de groenten gaar zijn.

  5. Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng er de hummus en de rest van de olijfolie onder en kruid met zwarte peper en zout.

  6. Verdeel de gehaktmengeling over een ovenschaal en bedek met de puree. Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

Tip
Tip

Je maakt van deze parmentier makkelijk een vegetarisch gerecht door het gehakt te vervangen door een vegetarisch alternatief.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 700 kcal
Energie 2929 kj
Vet 32.1 g
Verzadigd vet 9.5 g
Koolhydraat 60.9 g
Suiker 14.7 g
Vezel 12.1 g
Eiwit 35.8 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel donker abdijbier Wijn Quinta Vista 2019 Vinho Regional Lisboa Portugal

Bekijk het recept digitaal