Gehaktschotel met witloof en pittige kaassaus
Gehaktschotel met witloof en pittige kaassaus

Gehaktschotel met witloof en pittige kaassaus

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 43.6 g
Koolhydraat 40 g
Eiwit 34.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1 cm. - Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij in de lengte in 6 of 8. - Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork en doe in een ovenschaal.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het knoflook glazig. Voeg het witloof toe en laat 5 min. stoven. Overgiet met 5 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 8 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  8. Giet het witloof af en vang het kookvocht op. Laat het witloof goed uitlekken.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van het witloof toe en roer goed tot een lichtgebonden saus. Roer er de kaasblokjes onder tot ze gesmolten zijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel het witloof over het gehakt en schik er de aardappelschijfjes op.

  11. Giet de saus over de aardappelschijfjes en zet 15 à 20 min. in de oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en kook ze 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Snij in schijfjes van 1 cm. - Verwijder intussen de harde kern van het witloof en snij in de lengte in 6 of 8. - Snipper het knoflook fijn.

  3. Snij de kaas in blokjes.

  4. Bereiding:
  5. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  6. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het gehakt 5 min. Maak los met een vork en doe in een ovenschaal.

  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan en bak het knoflook glazig. Voeg het witloof toe en laat 5 min. stoven. Overgiet met 5 dl water en verkruimel er het bouillonblokje over. Laat nog 8 min. afgedekt garen op een zacht vuur.

  8. Giet het witloof af en vang het kookvocht op. Laat het witloof goed uitlekken.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot en roer er de bloem onder met een klopper. Laat al roerend even drogen op het vuur. Voeg beetje bij beetje het kookvocht van het witloof toe en roer goed tot een lichtgebonden saus. Roer er de kaasblokjes onder tot ze gesmolten zijn. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  10. Verdeel het witloof over het gehakt en schik er de aardappelschijfjes op.

  11. Giet de saus over de aardappelschijfjes en zet 15 à 20 min. in de oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 692 kcal
Vet 43.6 g
Koolhydraat 40 g
Eiwit 34.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Saint-Nicolas De Bourgueil A.O.P. - Domaine du CLos Pichard Ook lekker: Entre-deux-Mers A.O.P.

Bekijk het recept digitaal