Scampi's in kokos-kerriesaus
Scampi's in kokos-kerriesaus

Scampi's in kokos-kerriesaus

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 200 kcal
Energie 837 kj
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 3.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 13 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  2. Pers de limoen en meng met een snuifje zout, zwarte peper en cayennepeper. Meng onder de scampi's, dek af en laat 15 min. marineren in de koelkast.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook en de gember toe. Kruid met zwarte peper, zout, het korianderpoeder, de kurkuma en het kerriepoeder. Laat nog 1 min. sudderen.

  5. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampi's samen met de marinade 2 à 3 min.

  7. Meng de scampi's onder de kokos-kerriesaus. Snipper de peterselie fijn en bestrooi er de scampi’s mee.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Laat de scampi's ontdooien en dep droog.

  2. Pers de limoen en meng met een snuifje zout, zwarte peper en cayennepeper. Meng onder de scampi's, dek af en laat 15 min. marineren in de koelkast.

  3. Snipper intussen de ui en het knoflook fijn. Schil de gember en snipper fijn.

  4. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg het knoflook en de gember toe. Kruid met zwarte peper, zout, het korianderpoeder, de kurkuma en het kerriepoeder. Laat nog 1 min. sudderen.

  5. Voeg de diepgevroren tomatenblokjes en de kokosmelk toe. Breng aan de kook en laat 5 min. sudderen.

  6. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampi's samen met de marinade 2 à 3 min.

  7. Meng de scampi's onder de kokos-kerriesaus. Snipper de peterselie fijn en bestrooi er de scampi’s mee.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 200 kcal
Energie 837 kj
Vet 13.2 g
Verzadigd vet 6.7 g
Koolhydraat 6.3 g
Suiker 3.5 g
Vezel 1.4 g
Eiwit 13 g
Zout 0.5 g
natrium 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Blanche de Namur Witbier Wijn Mudhouse Sauvignon Blanc Marlborough Nieuw-Zeeland

Bekijk het recept digitaal