Thaise rode curry met scampi's
Thaise rode curry met scampi's

Thaise rode curry met scampi's

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 65.7 g
Suiker 11.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 31.7 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Schil de papaja en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in 3 gelijke stukken, snij in schijfjes van 1/2 cm dik en snij daarna in staafjes.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.

  8. Pluk de blaadjes van het plantje koriander.

  9. Pers de limoen.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de scampi's 2 à 3 min. Haal uit de wok.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de paprika, het pepertje, de sojascheuten en de courgette 3 min. Voeg de rodecurrypasta en de papaja toe en roerbak 1 min.

  14. Voeg de kokosmelk en de vissaus toe.

  15. Voeg opnieuw de scampi's toe en laat ± 3 min. sudderen. Meng er de helft van de koriander onder en giet er het limoensap bij.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de rijst.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de scampi's volledig ontdooien en dep droog.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne reepjes.

  5. Schil de papaja en snij in blokjes.

  6. Snij de ongeschilde courgette in 3 gelijke stukken, snij in schijfjes van 1/2 cm dik en snij daarna in staafjes.

  7. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper heel fijn.

  8. Pluk de blaadjes van het plantje koriander.

  9. Pers de limoen.

  10. Bereiding:
  11. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  12. Verhit ondertussen 1 eetl. rijstolie in een wok en roerbak de scampi's 2 à 3 min. Haal uit de wok.

  13. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en roerbak de paprika, het pepertje, de sojascheuten en de courgette 3 min. Voeg de rodecurrypasta en de papaja toe en roerbak 1 min.

  14. Voeg de kokosmelk en de vissaus toe.

  15. Voeg opnieuw de scampi's toe en laat ± 3 min. sudderen. Meng er de helft van de koriander onder en giet er het limoensap bij.

  16. Afwerking:
  17. Verdeel over 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de koriander. Serveer met de rijst.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 658 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 18.1 g
Koolhydraat 65.7 g
Suiker 11.8 g
Vezel 5.4 g
Eiwit 31.7 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella & Mosca Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal