Asperge-zalmquiche
Asperge-zalmquiche

Asperge-zalmquiche

1 u.
Hoofdgerecht
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 3.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in stukken van 3 bij 3 cm.

  3. Schil de verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat 10 cm aan de aspergepunten zitten en snij de rest in blokjes van 1,5 cm (laat diepvriesasperges oppervlakkig ontdooien voordat u ze in stukken snijdt). Laat de stukjes en de punten 10 min. koken in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  4. Snij de cocktailtomaten in 2.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Klop de eieren los met de room en de fijngesnipperde dille. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de stukjes zalm en de asperges over het bladerdeeg.

  10. Giet er het eiermengsel over en versier met de aspergepunten en de cocktailtomaten (met het snijvlak naar boven).

  11. Bestrooi met de roze bessen en bak de quiche gedurende 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Ze is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Snij in stukjes en geef er prikkertjes bij. Als voorgerecht serveert u de taart in punten met een jonge slamix en een partje citroen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de zalmsteaks oppervlakkig ontdooien en snij in stukken van 3 bij 3 cm.

  3. Schil de verse asperges van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde. Laat 10 cm aan de aspergepunten zitten en snij de rest in blokjes van 1,5 cm (laat diepvriesasperges oppervlakkig ontdooien voordat u ze in stukken snijdt). Laat de stukjes en de punten 10 min. koken in lichtgezouten water. Laat goed uitlekken.

  4. Snij de cocktailtomaten in 2.

  5. Snipper de dille fijn.

  6. Klop de eieren los met de room en de fijngesnipperde dille. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.

  7. Bereiding:
  8. Leg het bladerdeeg samen met het bakpapier in een grote taartvorm (Ø 28 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  9. Verdeel de stukjes zalm en de asperges over het bladerdeeg.

  10. Giet er het eiermengsel over en versier met de aspergepunten en de cocktailtomaten (met het snijvlak naar boven).

  11. Bestrooi met de roze bessen en bak de quiche gedurende 30 à 35 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Ze is klaar als u er met een mes in steekt en het er droog uitkomt.

  12. Afwerking:
  13. Snij in stukjes en geef er prikkertjes bij. Als voorgerecht serveert u de taart in punten met een jonge slamix en een partje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 97 kcal
Vet 7.2 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 3.9 g

Bekijk het recept digitaal