- Bewaar

- Bewaar
Aubergine parmigiana
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
-
Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten goed zacht zijn.
-
Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.
-
Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de mozzarella in schijfjes.
-
Snipper de knoflookteentjes fijn.
-
Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.
-
Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.
-
Rasp de parmezaan.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten goed zacht zijn.
-
Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.
-
Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië