Aubergine parmigiana
Aubergine parmigiana

Aubergine parmigiana

1 u. 20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 22.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de mozzarella in schijfjes.

  3. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  4. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.

  5. Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten goed zacht zijn.

  11. Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.

  12. Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de mozzarella in schijfjes.

  3. Snipper de knoflookteentjes fijn.

  4. Snij de aubergines in de lengte in plakken van 1/2 cm dik en bestrijk ze met 4 eetl. olijfolie. Kruid met peper.

  5. Snipper het basilicum fijn. Hou enkele blaadjes opzij voor de versiering.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak het fijngesnipperde knoflook 2 min. Voeg de tomatensalsa en het kaneelstokje toe. Laat 15 min. stoven. Kruid met peper en zout.

  10. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag of in een grillpan en bak de aubergineplakken 3 min. aan elke kant. Ze moeten goed zacht zijn.

  11. Haal het kaneelstokje uit de tomatensaus en voeg het fijngesnipperde basilicum toe.

  12. Schep enkele lepels saus in een ovenschaal en leg er enkele aubergineplakken op. Verdeel daarover enkele mozzarellaschijven. Herhaal dit tot u 3 à 4 lagen hebt en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de parmezaan en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de aubergineschotel over 4 diepe borden en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met een stukje brood of mafaldine (pasta).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 477 kcal
Vet 37.3 g
Koolhydraat 12 g
Eiwit 22.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. 'La Cala' Sella e Mosca Sardegna - Italië Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal