Frisse taboulé met kikkererwten en dadels
Frisse taboulé met kikkererwten en dadels

Frisse taboulé met kikkererwten en dadels

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 64.8 g
Suiker 11.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  2. Overgiet de couscous met 250 ml heet water en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  3. Schil intussen de paprika's met een dunschiller en verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes. Snij in blokjes van ± 1 cm.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Snipper de munt en de rode ui fijn. Snij de dadels in kleine stukjes.

  6. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met een scheutje limoensap.

  7. Meng alle andere ingrediënten onder de couscous en breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout.

Tip
Variant

Je kan deze taboulé verder op smaak brengen met falafelballetjes, olijven met feta of gemarineerde artisjok.

Zin in vis of vlees?

Voeg stukjes gerookte heilbot, rivierkreeftjes of garnalen toe. Ook lekker: gebakken schijfjes merguez, kippenblokjes of een restje charcuterie.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  2. Overgiet de couscous met 250 ml heet water en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.

  3. Schil intussen de paprika's met een dunschiller en verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes. Snij in blokjes van ± 1 cm.

  4. Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Snij de lente-uitjes in ringetjes.

  5. Snipper de munt en de rode ui fijn. Snij de dadels in kleine stukjes.

  6. Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met een scheutje limoensap.

  7. Meng alle andere ingrediënten onder de couscous en breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout.

Tip
Variant

Je kan deze taboulé verder op smaak brengen met falafelballetjes, olijven met feta of gemarineerde artisjok.

Zin in vis of vlees?

Voeg stukjes gerookte heilbot, rivierkreeftjes of garnalen toe. Ook lekker: gebakken schijfjes merguez, kippenblokjes of een restje charcuterie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 9.7 g
Verzadigd vet 1.2 g
Koolhydraat 64.8 g
Suiker 11.4 g
Vezel 7.3 g
Eiwit 13.2 g
Zout 0.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel 6,66% Blond bier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Laroche

Bekijk het recept digitaal