- Bewaar

- Bewaar
Frisse taboulé met kikkererwten en dadels
Onze drankensuggesties
Bier Duvel 6,66% Blond bier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Laroche
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Overgiet de couscous met 250 ml heet water en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Schil intussen de paprika's met een dunschiller en verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes. Snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Snipper de munt en de rode ui fijn. Snij de dadels in kleine stukjes.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met een scheutje limoensap.
-
Meng alle andere ingrediënten onder de couscous en breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout.
Variant
Je kan deze taboulé verder op smaak brengen met falafelballetjes, olijven met feta of gemarineerde artisjok.
Zin in vis of vlees?
Voeg stukjes gerookte heilbot, rivierkreeftjes of garnalen toe. Ook lekker: gebakken schijfjes merguez, kippenblokjes of een restje charcuterie.
Onze drankensuggesties
Bier Duvel 6,66% Blond bier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Laroche
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.
-
Overgiet de couscous met 250 ml heet water en laat 10 min. zwellen. Maak los met een vork.
-
Schil intussen de paprika's met een dunschiller en verwijder de witte zaadlijsten en de pitjes. Snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes van ± 1 cm. Snij de lente-uitjes in ringetjes.
-
Snipper de munt en de rode ui fijn. Snij de dadels in kleine stukjes.
-
Pers de limoen. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes van ± 1 cm en besprenkel met een scheutje limoensap.
-
Meng alle andere ingrediënten onder de couscous en breng op smaak met de rest van het limoensap, peper en zout.
Variant
Je kan deze taboulé verder op smaak brengen met falafelballetjes, olijven met feta of gemarineerde artisjok.
Zin in vis of vlees?
Voeg stukjes gerookte heilbot, rivierkreeftjes of garnalen toe. Ook lekker: gebakken schijfjes merguez, kippenblokjes of een restje charcuterie.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Duvel 6,66% Blond bier Wijn Chablis A.O.P. 'La Jouchère' Laroche