Gebakken zalm met prei en krieltjes
Gebakken zalm met prei en krieltjes

Gebakken zalm met prei en krieltjes

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Energie 2728 kj
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 6.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 34.3 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snipper de sjalot fijn.

  2. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren prei toe en laat zachtjes opwarmen. Roer regelmatig om.

  3. Verhit 2/4 van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 7 min. mooi goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout.

  5. Verdeel de prei over de borden en leg er een stuk zalm op. Serveer met de krieltjes.

Tip
Liever veggie ?

Je kan de zalm vervangen door een vegetarische burger of schnitzel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.

    Snipper de sjalot fijn.

  2. Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren prei toe en laat zachtjes opwarmen. Roer regelmatig om.

  3. Verhit 2/4 van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 7 min. mooi goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout.

  5. Verdeel de prei over de borden en leg er een stuk zalm op. Serveer met de krieltjes.

Tip
Liever veggie ?

Je kan de zalm vervangen door een vegetarische burger of schnitzel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Energie 2728 kj
Vet 40.9 g
Verzadigd vet 15.8 g
Koolhydraat 32.2 g
Suiker 6.7 g
Vezel 9 g
Eiwit 34.3 g
Zout 2.8 g
natrium 1.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc

Bekijk het recept digitaal