- Bewaar

- Bewaar
Gebakken zalm met prei en krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
Snipper de sjalot fijn.
-
Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren prei toe en laat zachtjes opwarmen. Roer regelmatig om.
-
Verhit 2/4 van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 7 min. mooi goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout.
-
Verdeel de prei over de borden en leg er een stuk zalm op. Serveer met de krieltjes.
Liever veggie ?
Je kan de zalm vervangen door een vegetarische burger of schnitzel.
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
20 min.
Snipper de sjalot fijn.
-
Verhit intussen 1/4 van de olijfolie in een kookpot en stoof de sjalot glazig. Voeg de diepgevroren prei toe en laat zachtjes opwarmen. Roer regelmatig om.
-
Verhit 2/4 van de olijfolie in een pan en bak de zalmfilets ± 3 min. aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Kruid met peper en zout.
-
Verhit intussen de rest van de olijfolie in een pan en bak de krieltjes 7 min. mooi goudbruin. Kruid met tijm, peper en zout.
-
Verdeel de prei over de borden en leg er een stuk zalm op. Serveer met de krieltjes.
Liever veggie ?
Je kan de zalm vervangen door een vegetarische burger of schnitzel.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier St-Feuillien Grand Cru Sterk blond bier Wijn Haut-Poitou A.O.P. ‘Koââ’ Sauvignon Blanc