- Bewaar

- Bewaar
Gegratineerde schelp met mantelschelpnoten
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Trumpeter Viognier Chardonnay
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 1/2 L water aan de kook met de diepgevroren soepgroenten, de wijn, tijm, laurier, peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat ten minste 30 min. trekken.
-
Snij de champignons in vieren, besprenkel met wat citroensap en stoof ze in een nootje boter (5 à 10 min.).
-
Bereiding:
-
Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook.
-
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze 5 min. zachtjes garen. Doe er de gestoofde champignons, de diepgevroren mosselen en garnalen bij en laat even verwarmen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
-
Smelt 1 eetl. boter en strooi er 1 eetl. bloem in. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt (1).
-
Roer de eidooier door de room en meng door de saus. Roer de zeevruchten door de saus en breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over schelpen of vuurvaste schoteltjes. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Laat mooi kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood.
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Trumpeter Viognier Chardonnay
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Breng 1/2 L water aan de kook met de diepgevroren soepgroenten, de wijn, tijm, laurier, peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat ten minste 30 min. trekken.
-
Snij de champignons in vieren, besprenkel met wat citroensap en stoof ze in een nootje boter (5 à 10 min.).
-
Bereiding:
-
Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook.
-
Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze 5 min. zachtjes garen. Doe er de gestoofde champignons, de diepgevroren mosselen en garnalen bij en laat even verwarmen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
-
Smelt 1 eetl. boter en strooi er 1 eetl. bloem in. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt (1).
-
Roer de eidooier door de room en meng door de saus. Roer de zeevruchten door de saus en breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de bereiding over schelpen of vuurvaste schoteltjes. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Laat mooi kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Serveer met stokbrood.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Trumpeter Viognier Chardonnay