Gegratineerde schelp met mantelschelpnoten
Gegratineerde schelp met mantelschelpnoten

Gegratineerde schelp met mantelschelpnoten

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 36 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 1/2 L water aan de kook met de diepgevroren soepgroenten, de wijn, tijm, laurier, peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat ten minste 30 min. trekken.

  3. Snij de champignons in vieren, besprenkel met wat citroensap en stoof ze in een nootje boter (5 à 10 min.).

  4. Bereiding:
  5. Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook.

  6. Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze 5 min. zachtjes garen. Doe er de gestoofde champignons, de diepgevroren mosselen en garnalen bij en laat even verwarmen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.

  7. Smelt 1 eetl. boter en strooi er 1 eetl. bloem in. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt (1).

  8. Roer de eidooier door de room en meng door de saus. Roer de zeevruchten door de saus en breng op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel de bereiding over schelpen of vuurvaste schoteltjes. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Laat mooi kleuren onder de grill.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met stokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Breng 1/2 L water aan de kook met de diepgevroren soepgroenten, de wijn, tijm, laurier, peper en zout. Neem de pan van het vuur en laat ten minste 30 min. trekken.

  3. Snij de champignons in vieren, besprenkel met wat citroensap en stoof ze in een nootje boter (5 à 10 min.).

  4. Bereiding:
  5. Zeef de groentebouillon en breng opnieuw aan de kook.

  6. Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe en laat ze 5 min. zachtjes garen. Doe er de gestoofde champignons, de diepgevroren mosselen en garnalen bij en laat even verwarmen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.

  7. Smelt 1 eetl. boter en strooi er 1 eetl. bloem in. Laat even bakken en leng al roerend aan met gezeefd kookvocht, tot u een smeuïge saus bekomt (1).

  8. Roer de eidooier door de room en meng door de saus. Roer de zeevruchten door de saus en breng op smaak met peper en zout.

  9. Verdeel de bereiding over schelpen of vuurvaste schoteltjes. Bestrooi met paneermeel en geraspte kaas. Laat mooi kleuren onder de grill.

  10. Afwerking:
  11. Serveer met stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 27.4 g
Koolhydraat 15.7 g
Eiwit 36 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Chablis La Jouchère A.C. Chablis Wijn Trumpeter Viognier Chardonnay

Bekijk het recept digitaal