- Bewaar

- Bewaar
Geroosterde lentegroenten met pesto van waterkers
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier met fruitige, lichtzoete smaak, toetsen van karamel en een fijne afdronk. Wijn Terra Solsequia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Corsica Stralende witte wijn met de citrusaroma's van vermentino en het ronde karakter van chardonnay.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4. - Snij de bloemkool in kleine roosjes. - Halveer de peultjes. Snij de waterkers los. - Hak de hazelnoten grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper, zout en het kruiden tuiltje. Meng goed en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en voeg de bloemkoolroosjes, de peultjes, de tomaten en de hazelnoten toe. Zet opnieuw 15 à 20 min. in de oven.
-
Doe intussen de ricotta, de cashewnoten, het gepelde knoflookteentje en 2 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg de waterkers toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking) en mix tot een gladde pesto. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Verwijder het kruidentuiltje en doe alle ingrediënten in een ovenschaal. Werk af met wat pesto en blaadjes waterkers.
Klaar om op te warmen - De pesto kan je makkelijk de dag vooraf maken. Bewaar hem daarna in een afgesloten potje in de koelkast. - Maak je alles de dag voordien klaar? Kort de oventijd in stap 2 dan in en bak de groenten maar 10 à 15 min. De dag zelf verwarm je de ovenschotel 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier met fruitige, lichtzoete smaak, toetsen van karamel en een fijne afdronk. Wijn Terra Solsequia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Corsica Stralende witte wijn met de citrusaroma's van vermentino en het ronde karakter van chardonnay.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4. - Snij de bloemkool in kleine roosjes. - Halveer de peultjes. Snij de waterkers los. - Hak de hazelnoten grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper, zout en het kruiden tuiltje. Meng goed en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en voeg de bloemkoolroosjes, de peultjes, de tomaten en de hazelnoten toe. Zet opnieuw 15 à 20 min. in de oven.
-
Doe intussen de ricotta, de cashewnoten, het gepelde knoflookteentje en 2 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg de waterkers toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking) en mix tot een gladde pesto. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.
-
Verwijder het kruidentuiltje en doe alle ingrediënten in een ovenschaal. Werk af met wat pesto en blaadjes waterkers.
Klaar om op te warmen - De pesto kan je makkelijk de dag vooraf maken. Bewaar hem daarna in een afgesloten potje in de koelkast. - Maak je alles de dag voordien klaar? Kort de oventijd in stap 2 dan in en bak de groenten maar 10 à 15 min. De dag zelf verwarm je de ovenschotel 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier met fruitige, lichtzoete smaak, toetsen van karamel en een fijne afdronk. Wijn Terra Solsequia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Corsica Stralende witte wijn met de citrusaroma's van vermentino en het ronde karakter van chardonnay.