Geroosterde lentegroenten met pesto van waterkers
Geroosterde lentegroenten met pesto van waterkers

Geroosterde lentegroenten met pesto van waterkers

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 14 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4. - Snij de bloemkool in kleine roosjes. - Halveer de peultjes. Snij de waterkers los. - Hak de hazelnoten grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper, zout en het kruiden tuiltje. Meng goed en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en voeg de bloemkoolroosjes, de peultjes, de tomaten en de hazelnoten toe. Zet opnieuw 15 à 20 min. in de oven.

  6. Doe intussen de ricotta, de cashewnoten, het gepelde knoflookteentje en 2 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg de waterkers toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking) en mix tot een gladde pesto. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  7. Verwijder het kruidentuiltje en doe alle ingrediënten in een ovenschaal. Werk af met wat pesto en blaadjes waterkers.

Tip

Klaar om op te warmen - De pesto kan je makkelijk de dag vooraf maken. Bewaar hem daarna in een afgesloten potje in de koelkast. - Maak je alles de dag voordien klaar? Kort de oventijd in stap 2 dan in en bak de groenten maar 10 à 15 min. De dag zelf verwarm je de ovenschotel 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.) - Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2 of 4. - Snij de bloemkool in kleine roosjes. - Halveer de peultjes. Snij de waterkers los. - Hak de hazelnoten grof. - Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Bereiding:
  4. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 2 eetl. olijfolie en breng op smaak met peper, zout en het kruiden tuiltje. Meng goed en zet 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C en voeg de bloemkoolroosjes, de peultjes, de tomaten en de hazelnoten toe. Zet opnieuw 15 à 20 min. in de oven.

  6. Doe intussen de ricotta, de cashewnoten, het gepelde knoflookteentje en 2 eetl. olijfolie in een hoge maatbeker. Voeg de waterkers toe (bewaar enkele blaadjes voor de afwerking) en mix tot een gladde pesto. Kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

  7. Verwijder het kruidentuiltje en doe alle ingrediënten in een ovenschaal. Werk af met wat pesto en blaadjes waterkers.

Tip

Klaar om op te warmen - De pesto kan je makkelijk de dag vooraf maken. Bewaar hem daarna in een afgesloten potje in de koelkast. - Maak je alles de dag voordien klaar? Kort de oventijd in stap 2 dan in en bak de groenten maar 10 à 15 min. De dag zelf verwarm je de ovenschotel 10 à 15 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 471 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 4.5 g
Koolhydraat 43.7 g
Suiker 9.6 g
Vezel 10.1 g
Eiwit 14 g
Zout 0.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier met fruitige, lichtzoete smaak, toetsen van karamel en een fijne afdronk. Wijn Terra Solsequia Reserve Vermentino-Chardonnay I.G.P. Île de Beauté - Corsica Stralende witte wijn met de citrusaroma's van vermentino en het ronde karakter van chardonnay.

Bekijk het recept digitaal