Gordita smashed burger
Gordita smashed burger

Gordita smashed burger

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Energie 1715 kj
Vet 25 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 23.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 22 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snipper de ijsbergsla en rode ui fijn. Laat de augurkschijfjes uitlekken.

  3. Meng de mosterd, ketchup en mayonaise. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Verdeel het gehakt in 4 porties. Druk een portie op elke taco, spreid uit tot aan de randen. Kruid met de kruidenmix.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Bak de taco 8 à 10 min. op een bakplaat met de vleeskant naar beneden, tot het vlees gaar is. Draai om en leg er een sneetje cheddar op. Dek af (dat gaat gemakkelijk op een barbecue met deksel) en laat de kaas smelten (± 1 min.).

  7. Beleg met de sla, de ui, augurken, saus en sesamzaadjes en vouw dicht.

Tip
Serveertip

Je kan deze ook in 4 punten snijden, zo kan je dit ook makkelijk als een hapje serveren.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (15 min.)
  2. Snipper de ijsbergsla en rode ui fijn. Laat de augurkschijfjes uitlekken.

  3. Meng de mosterd, ketchup en mayonaise. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Verdeel het gehakt in 4 porties. Druk een portie op elke taco, spreid uit tot aan de randen. Kruid met de kruidenmix.

  5. Bereiding op de barbecue (15 min.)
  6. Bak de taco 8 à 10 min. op een bakplaat met de vleeskant naar beneden, tot het vlees gaar is. Draai om en leg er een sneetje cheddar op. Dek af (dat gaat gemakkelijk op een barbecue met deksel) en laat de kaas smelten (± 1 min.).

  7. Beleg met de sla, de ui, augurken, saus en sesamzaadjes en vouw dicht.

Tip
Serveertip

Je kan deze ook in 4 punten snijden, zo kan je dit ook makkelijk als een hapje serveren.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 410 kcal
Energie 1715 kj
Vet 25 g
Verzadigd vet 7.9 g
Koolhydraat 23.9 g
Suiker 4.1 g
Vezel 1.1 g
Eiwit 22 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g

Bekijk het recept digitaal